Kipspies met een marinade van citroen en sinaasappel

Kipspies met een marinade van citroen en sinaasappel

We hebben helaas (nog) geen mooie tuin waar we lekker op kunnen barbecueën. Wat we wel hebben is een hele toffe balkonbarbecue! Een simpele bak die je aan de reling van het balkon kunt hangen. Wij zitten op de bovenste verdieping, dus kunnen redelijk vrijuit barbecueën. Zodra de zon (en tijd) het even toelaat steken we de bbq gauw aan! Vaak eet je bij een barbecue snel te veel. Meestal te veel brood en salade terwijl je aan het wachten bent op de barbecue master, die de barbecue gerechten komt brengen. Deze keer besloten we een lichte barbecue te maken met kipspiesjes in een marinade van citroen, sinaasappel en honing, portobello met tomatensalsa en gestoomde pangasiusfilet met rode peper, citroengras en gember. Echt een top barbecue recept.

Wat hebben we nodig voor de kipspies?

Ingrediënten voor 12 spiesjes

  • 4 kipfilets
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 2 el honing
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 gele paprika

Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de sap van de citroen en sinaasappel met de honing en een takje rozemarijn. Laat dit minimaal een half uur, maximaal 3 uur staan. Als je het langer dan dat laat staan zal de zuurgraad de textuur van de kip aanpassen, waardoor deze ‘sompiger’ wordt. Snijd de paprika ook in blokjes. Rijg aan de stokjes eerst een stukje paprika, vervolgens een stukje kip. Ga door totdat het stokje vol is.

Bak de kipspiesjes op de barbecue totdat ze gaar zijn. Eet smakelijk!

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*