cheesecake in een glas

cheesecake in een glas

Cheesecake is een van onze favoriete nagerechten. Deze cheesecake in een glas maakte ik voor Felix z’n verjaardagsdiner. Ik wilde een wat chiquer nagerecht, wat ik van tevoren al klaar kon maken, zodat ik niet op de avond zelf nog in de keuken hoefde te staan hiervoor. Met dit gemakkelijke recept maak je in no-time een lekkere cheesecake die je niet hoeft te bakken. Ook leuk voor een kerstdiner of een andere feestelijke gelegenheid.

Ingrediƫnten voor 6 glazen

  • 400 gram roomkaas (Philadelphia naturel)
  • 250 mililiter opklopbare slagroom
  • 60 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram biscuits
  • 80 gram boter
  • 1 limoen
  • 150 gram frambozen
  • 1 eetlepel helder bindmiddel
  • 100 gram blauwe bessen

Meng in een kom 30 gram suiker, vanillesuiker, slagroom en roomkaas. Boen de limoen goed schoon onder de kraan en rasp hem boven de kom, snijd de limoen vervolgens door midden en knijp hem uit boven de kom. Klop alles in een paar minuten goed door elkaar totdat je een consistent mengsel hebt. Voeg vervolgens de blauwe bessen toe en roer deze er zachtjes doorheen. Verkruimel de biscuits heel fijn. Smelt de boter in een pannetje, draai het vuur uit als de boter gesmolten is en roer de biscuitkruimels door de boter, zorg dat alle kruimels de boter goed hebben opgenomen en alles wat donkerder van kleur wordt. Pak de glazen erbij en verdeel de biscuitkruimels over de 6 glazen. Druk dit vervolgens zachtjes een beetje aan, laat even afkoelen. Verdeel vervolgens het slagroom – roomkaas mengsel erover. Houd 18 frambozen over, voor ieder glas 3. Doe de rest van de frambozen in een pannetje en plet ze fijn met een vork. Voeg vervolgens de suiker toe en zet het vuur aan. Laat het langzaam al roerende opwarmen en voeg het helder bindmiddel toe. Roer totdat er een licht stroperige saus ontstaat, zet het vuur uit. Laat het mengsel iets afkoelen en schep vervolgens op de cheesecakejes, en leg hier per glas 3 frambozen bovenop. Zet weg in de koelkast voor minimaal een uur.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*