Home » Druivencake
druivencake

Druivencake

Het druivenseizoen is nog in volle gang. De buitendruiven beginnen allemaal net een beetje goed te worden, binnendruiven hebben we al een tijdje. Beide heerlijk! Maar wist je dat je druiven, behalve ze zo te eten ook kunt verwerken in een heerlijke druivencake? Lees hier hoe!

HelloFresh korting

Ingrediënten (voor 1 cake)

  • 1 grote tros binnendruiven (als je buitendruiven gebruikt iets meer, de bosjes zijn dan wat kleiner)
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of cakemeel)
  • 3 eieren
  • 200 gram margarine
  • 175 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1.5 theelepel kaneel
  • 50 ml melk
  • 1 eetlepel paneermeel

Verwarm allereerst de oven voor op 165 graden. Haal alle ingrediënten uit de koelkast en laat ze een beetje op kamertemperatuur komen. Pak vervolgens de druiven, was de bos onder de kraan even goed schoon. Haal ze een voor een van de tros af en snijd ze door midden. Haal met een scherp mesje voorzichtig de pitten eruit (deze zijn bitter als je erop bijt en wil je dus liever niet in de cake).

Nu is het tijd om alle ingrediënten bij elkaar te doen.  Snijd de boter met een mesje in kleinere stukjes, zodat ze beter gemixt kunnen worden. Doe dit in een beslagkom en voeg hierbij de suiker en vanillesuiker. Meng dit met de mixer tot een zachte massa. Voeg vervolgens een voor 1 de eieren toe en klop het met de mixer op de hoogste stand tot een glad beslag. Voeg als laatste de kaneel, de melk en beetje bij beetje het bakmeel erbij, blijf mixen op de hoogste stand totdat je een glad beslag hebt. Voeg vervolgens de gehalveerde druiven toe en spatel deze voorzichtig door het beslag heen.

Vet vervolgens het bakblik goed in met wat boter en strooi de paneermeel hier overheen. Zorg dat overal wat paneermeel zit, zodat je als de cake klaar is, deze er gemakkelijk uit kunt halen. Spatel voorzichtig het beslag in de vorm,  verdeel het en zet in de oven. Na ongeveer een uur is de cake klaar, de druiven zullen iets naar beneden zijn gezakt, maar smaken er niet minder om. Eet smakelijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*