Mexicaanse soep met bruine bonen en maïs

Mexicaanse soep met bruine bonen en maïs

Deze snelle Mexicaanse soep is heerlijk op een koude dag, als de zon niet schijnt en je toch een beetje warm gevoel wilt hebben. De soep bereid je in een handomdraai. Binnen 15 minuten staat de soep op tafel. Wij serveerden de Mexicaanse soep met tortillachips. Natuurlijk niet super gezond, maar het zoute van de chips past heel goed bij de zoetheid en pittigheid van de soep. De tomaten en maïs geven deze zoete smaak. De bruine bonen (ook goed te vervangen door kidneybonen of witte bonen) geven de romige smaak af. Wij hebben het iets pittiger gemaakt door een rode peper toe te voegen. Natuurlijk kun je zelf bepalen hoe pittig je de soep wilt maken. Houdt er rekening mee dat de peper meer smaak afgeeft als deze langer mee kookt. De soep zal dan ook flink pittiger worden als het langer opstaat.

Ingredients

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 ml kippenbouillon
  • 400 gr passata
  • 1 blikje maïs
  • 400 gr bruine bonen
  • 0,5 rode peper
  • 100 gr kaas
  • 1 zak tortillachips

Snipper de ui, knoflook en rode peper. Bak deze in de pan met wat olie of boter. Als de ui glazig begint te worden voeg je de tomatenpassata, bouillon, maïs en bonen toe. Breng dit aan de kook. Serveer met de tortillachips en besprenkel met de geraspte kaas.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*