Noedels met tofoe en paprika

Noedels met tofoe en paprika

Veel vegetariërs gebruiken tofoe als ingrediënt om vlees te vervangen. Vlees is rijk aan eiwitten en voedingsstoffen. Ook in tofoe zitten veel eiwitten en mineralen, wat het een populaire vleesvervanger maakt. De smaak van tofoe is op zichzelf niet heel sterk. Het heeft, net als bijvoorbeeld mozzarella, een vrij neutrale smaak. Hierdoor leent het zich heel goed om te kruiden, de smaak trekt dan helemaal in de tofoe. Tofoe brengt ook een nieuwe textuur in een gerecht. Dit recept heeft een Aziatische tint. Wij hebben gebruik gemaakt van chilipepers, ter vervanging hiervan zou je ook 2 el zoete chilisaus kunnen gebruiken, natuurlijk wordt het gerecht dan wel iets zoeter van smaak.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 3 el sojasaus
  • 300 gr tofoe
  • 2 bosuien
  • 400 gr noedels (liefst eiernoedels)
  • 1 rode paprika

Begin met het maken van de marinade voor de tofoe. Snijd hiervoor de rode peper fijn, rasp de gember of snijd deze erg fijn, snipper de knoflook en voeg dit samen met twee eetlepels sojasaus. Als je chilisaus toevoegt mag die er ook in. Snijd de tofoe in blokjes van 1 centimeter en meng deze met de marinade. Zet dit opzij. Zet ondertussen een pan met water op het vuur. Snijd vervolgens de paprika in blokjes en de bosui in ringen. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een wok op hoog vuur en voeg een aantal eetlepels olie toe. Wok de bosui en paprika 2 tot 3 minuten, totdat de paprika begint te verkleuren. Schep de tofoe met marinade in de wok en wok dit 2 tot 3 minuten mee. Voeg de afgegoten noedels toe en de laatste eetlepel sojasaus. Meng dit goed met elkaar. Eet smakelijk!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*