Pasta met zalmsnippers en venkel

Pasta met zalmsnippers en venkel

Wij zijn echt grote fans van zalm, het heerlijk zachte visje, zeker als hij nog een klein beetje rosé is aan de binnenkant, heerlijk! Voor dit gerecht gebruikten we zalmsnippers, lekker makkelijk, zeker voor in een pastasaus. Zalm gaat heel goed samen met venkel, wat ook een beetje zacht van smaak, maar ook heerlijk fris en anijs-achtig smaakt.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram fusilli
  • 200 gram zalmsnippers
  • 1 venkel
  • 80-100 ml kookroom
  • 0,5 rode peper
  • 100 gram cherrytomaten
  • sap van 0,5 citroen
  • 1 tl dille
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking, je kunt natuurlijk ook elke andere pastasoort gebruiken. Snijd de stengels van de venkel van de knol af, deze gebruik je niet. Snijd de voet van de venkel en de knol vervolgens in dunne plakken over de lengte. Snipper de ui en de knoflook, snijd de rode peper fijn (kan je eventueel weglaten als je niet van pittig houdt, maar het gaat in dit geval heel mooi samen met het zachte van de zalm en venkel). Snijd de cherrytomaten doormidden.
Begin met het fruiten van de ui, knoflook en het pepertje in een grote koekenpan, voeg vervolgens de venkel toe en laat dit een paar minuten meebakken. Voeg vervolgens de kookroom, dille en zout en peper naar smaak toe. Voeg de cherrytomaten en de zalmsnippers toe, laat dit zo’n 3 minuten meebakken. Maak af met de citroensap. Roer dit even goed door en roer vervolgens de saus door de afgegoten fusilli. Eet smakelijk!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*