Provençaalse kip in braadzak

Provençaalse kip in braadzak

Als we onszelf eens echt willen verwennen maken we kip in braadzak. De braadzak zorgt ervoor dat de kip heerlijk sappig blijft en hij lekker gaar wordt in z’n eigen vocht. Dit keer kozen we voor een Provençaalse marinade, de kruiden geven een heerlijke Mediteraanse smaak af. Ze gaan heel goed samen met het zoete van de paprikapoeder. Dit is gecombineerd heel goed met het frisse van de citroen. Serveer hem met friet en salade, heerlijk!

Ingrediënten (voor 4 perosnen)

  • kip van 1 tot 1,5 kilo
  • 0,5 citroen
  • 1 grote ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 el tijm
  • 1 el peterselie
  • 1 el rozemarijn
  • 2 el goede olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Begin met het maken van de marinade. Dit gaat het gemakkelijkst in een keukenmachine, maar met in een vijzel kan natuurlijk ook. Gebruik het liefst verse kruiden, deze geven meer smaak, maar gedroogd kan ook. Doe de tijm, peterselie, rozemarijn, het paprikapoeder en de zout en peper bij elkaar in de keukenmachine en voeg hier het sap van de halve citroen bij. Pel de ui en knoflook en snijd deze in grove stukken, voeg dit bij de kruiden in de keukenmachine. Meng dit met de keukenmachine door elkaar en roer er vervolgens de olijfolie doorheen.
Haal eventueel het touwtje van de poten van de kip en bestrooi de binnenkant met flink wat peper en zout, dit zorgt ervoor dat je kip ook van binnenuit wat smaak meekrijgt en het vlees niet alleen aan één kant gekruid is. Snijd vervolgens de uitgeknepen halve citroen in tweeën en doe ook dit in de kip, zo kan de citroen nog wat smaak afgeven tijdens de bereiding. Bind de poten weer bij elkaar en smeer de kip in met de marinade. Verwarm de oven vervolgens voor op 200°C. Doe de kip in een braadzak, sluit deze goed af en prik wat gaatjes in de zak. Bak de kip vervolgens in een uur gaar in een ovenschaal in de oven.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*