Home » Risotto met gehaktballen
risotto met gehakt

Risotto met gehaktballen

Risotto, een heerlijke Italiaanse klassieker. Een heerlijk en bijzonder gerecht door het gebruik van speciale rijst, wat de bouillon waarin je het kookt helemaal opneemt. Risotto zie je vaak met vis, garnalen of bijvoorbeeld paddenstoelen, maar bijna nooit met gehakt. Het leek ons daarom leuk dit eens te proberen en het was heerlijk! Risotto maken kost altijd wat meer geduld en moeite dan andere gerechten, maar het is het helemaal waard.

HelloFresh korting

Ingrediënten voor 4 personen

  • 450 gram rundergehakt
  • 1 snee wit casinobrood zonder korst
  • 1 ei
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 ui
  • 400 gram tomatenblokjes (mag uit blik)
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 50 gram boter
  • 275 gram risottorijst
  • 150 ml rode wijn
  • 1 liter runderbouillon (kippenbouillon kan ook, maar is minder smaakvol)

Vul een schaaltje met een beetje water en laat hierin het brood zo'n 5 minuten weken. Knijp het vervolgens goed uit. Snipper de halve ui (een klein uitje kan ook) en knoflook en meng dit in een kom met het gehakt, het brood, het ei, flink wat peper en zout naar smaak. Draai er balletjes van en bak deze in een grote braadpan rondom bruin. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomatenconcentraat, het venkelzaad, de oregano en een snufje suiker toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur vervolgens laag en laat het zo'n 30 minuten rustig garen. Je kunt nu beginnen aan de risotto. Verwarm hiervoor eerst de runderbouillon tot het kookpunt. Bak in een andere pan 25 gram boter en een scheutje olie en fruit de ui hierin. Bak daarna de risotto ongeveer 2-3 minuten aan, blijf goed roeren. Blus de risotto af met de rode wijn. Als de rode wijn is opgenomen voeg je beetje bij beetje de runderbouillon toe. De risotto moet nat zijn, maar niet drijven in de bouillon. Vul steeds aan met meer bouillon, totdat de bouillon op is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Serveer de risotto met de tomatensaus en gehaktballen erboven. Eet smakelijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*