Simpele risotto met garnalen

Simpele risotto met garnalen

Risotto vind ik altijd een heel bijzonder rijstgerecht. De meeste rijstgerechten moeten hun smaak hebben van een sausje of wat kruiden. Bij risotto komt de smaak van de bouillon die de rijst opneemt tijdens het koken. Deze keer besloot ik een simpele variant te maken met wokgarnalen, paprika, tomaat en doperwtjes. Lees hier hoe je het zelf kunt maken. Let wel op, risotto is over het algemeen wat machtiger dan andere rijstgerechten, dus pas hier je hoeveelheid op aan.

Ingredi√ęnten (voor 4 personen)

  • 400 gram risotto rijst
  • 200 gram wokgarnalen
  • 1100 ml water
  • 2 bouillonblokjes (kip)
  • 1 paprika
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook (gerookte is ook erg lekker!)
  • 150 gram cherrytomaten
  • 100 gram doperwtjes
  • handjevol takjes peterselie

Snipper de ui en de knoflook fijn, snijd de paprika in blokjes en de cherrytomaten in vieren. Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op, houd de bouillon kokend op laag vuur. Fruit de ui en de knoflook in een braadpan in een scheutje olie. Voeg vervolgens de (ongekookte) risotto rijst toe en fruit dit ook lichtjes aan (1-2 minuten) en voeg vervolgens de helft van de bouillon toe, zet het vuur laag en roer langzaam totdat de bouillon bijna helemaal is opgenomen. Voeg vervolgens steeds een beetje bouillon toe en blijf roeren tot het is opgenomen. Voeg voordat je de laatste bouillon erbij doet, de paprika en doperwtjes. Als alle bouillon is opgenomen voeg je de garnalen, tomaatjes en zout en peper naar smaak toe. Roer langzaam tot de garnalen gaar zijn (als ze roze kleuren zijn ze gaar), dit duurt ongeveer 3 minuten. Snijd in de tussentijd de peterselie blaadjes fijn en gebruik deze als garnering bij het opdienen.

Tip:

  • Voor wat extra smaak kan je chorizo¬†gebruiken. Snijd dit in kleine bokjes toe en fruit dit dan tegelijk met de ui en knoflook
  • Ook zou je een scheutje witte wijn kunnen toevoegen voor wat extra smaak in het gerecht; gebruik dan wel iets minder bouillon
  • Voor wie houdt van een beetje pit: snijd een pepertje klein en voeg dit toe op het moment dat je de ui en knoflook toevoegt.

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*