Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes zijn een van mijn favoriete gerechten tijdens de herfst en winter. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs als toetje na een lekkere maaltijd. Het belangrijkste bij stoofpeertjes is dat je de juiste soort peren koopt, Gieser Wildeman is hier het beste voor geschikt. Stoofpeertjes bereiden is heel simpel, slechts een paar ingrediƫnten zijn nodig, het kost alleen wat tijd om ze lekker zacht te koken. Hieronder lees je hoe het moet.

Ingrediƫnten voor 1,5 kilo stoofperen

Begin met het schillen van de peren. Je kunt ze heel laten voor een leuk effect op tafel of in vieren snijden en het klokhuis eruit halen. Pak een grote pan en doe de peren hierin. Als je ze heel hebt gelaten laat jealle steeltjes omhoog staan. Leg het kaneelstokje de kruidnagels en de steranijs erbij in de pan. Voeg vervolgens de suiker en wijn toe en knijp de citroen uit, roer alles goed door. Voeg eventueel nog wat water toe totdat alles net onder staat, steeltjes boven water. Breng alles aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur langzaam doorkoken voor ongeveer 1 tot anderhalf uur. Prik met een mesje of vorkje of de peren mooi zacht geworden zijn. Serveren kan zowel warm als koud.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*