Home » Recepten » Hoofdgerecht » Pagina 5

Hoofdgerecht

Hoofdgerechten en gerechten

Gewokte kalkoen met teriyaki

Gewokte kalkoen met teriyaki

Wij zijn gek op wokken. Het is snel, lekker, voedzaam en het is natuurlijk heel smaakvol. Deze gewokte kalkoen met teriyaki is daarop geen uitzondering. Voor dit gerecht hebben we zelf teriyaki gemaakt. Uiteraard kun je ook teriyaki kopen. Bereiden Als je zelf de teriyaki maakt, begin daar dan mee. […]

pasta met rauwe ham

Fusilli met champignons en rauwe ham

Wanneer je op vakantie bent is een goede tip altijd om even een boekenzaak binnen te lopen en te kijken naar de kookboeken. Natuurlijk zijn er ook in Nederland veel kookboeken te koop (waaronder veel geïnspireerd op andere landen), maar toch zal je zien dat als je in het land zelf […]

Pittige venkel en paksoi

Pittige paksoi en venkel

Vandaag las ik een artikel dat mensen die pittig eten langer leven. Lucky me! Dit geluk wil ik graag met jullie delen. Vandaar dat ik deze lekkere pittige paksoi en venkel maak. Voordelen? 1) het is pittig 2) het is lekker 3) het is snel klaar 4) het is vegetarisch. […]

yoghurt pannenkoekjes

Yoghurt pannenkoekjes met sinaasappel

Wist je dat je pannenkoekjes ook met yoghurt kunt maken in plaats van met melk? Dat kan dus en het is heerlijk. Door het gebruik van yoghurt krijg je een dikker beslag, waardoor het ideaal is voor het maken van kleine pannenkoekjes (in de stijl van American pancakes). Wij besloten […]

Gestoomde kip met couscous

Gestoomde kip met couscous

Ik ben gek op couscous! Het is een lekker fris alternatief voor rijst, werkt goed bij zoete en pittige gerechten. Nadat we eerder al couscous met Ras-el-Hanout groente hebben gemaakt, is het nu tijd voor deze heerlijke gestoomde kip met couscous en in de oven gebakken groenten. Geniet van dit […]

couscous met ras-el-hanout groente

Couscous met Ras-el-Hanout groente

De Ras-el-Hanout is een kruidenmengel dat zijn oorsprong kent in Marokko. In het mengsel, dat in Noord-Afrika verschillende varianten kent, zitten 20 of meer verschillende kruiden en specerijen. Vanwege de grote hoeveelheid kruiden is het een super makkelijke manier om je eten lekker te kruiden, zonder veel in huis te […]

hamburgers met munt

Hamburgers met munt

Munt, de meeste mensen gebruiken het alleen in de thee, maar ook als kruid in het eten kan het heel lekker zijn en je gerecht een heerlijke frisse touch geven. Om je dit te laten zien maakten wij hamburgers met munt. Heerlijke hamburgers die door het gebruik van munt bijzonder […]

mosselen

Mosselen

Mosselen, echt een gerecht wat je meestal alleen in een restaurant eet. Maar wist je dat het ook heel simpel is ze zelf te bereiden? Wij laten je zien hoe, het gerecht is simpel, heeft weinig ingrediënten nodig én is snel klaar. Serveer de mosselen met friet of met stokbrood […]

kabeljauw krokant

Kabeljauw met een krokant laagje

Om de zoveel tijd vind ik het heerlijk om eens een visje te eten. Over het algemeen is vis duurder dan vlees, vandaar ook dat de meeste mensen vaker vlees dan vis eten. Juist daarom is het heerlijk jezelf toch af en toe te verwennen met een stukje vis. Dit […]

pasta gegrilde groente

Macaroni met gegrilde groenten

Wij zijn op vakantie. Dat betekent een heleboel leuke dingen doen, relaxen en het liefst laat en lang eten. Doordat we vandaag veel hebben gelopen en gefietst hebben we een lekkere trek gekregen. En wat maak je dan? Inderdaad, lekkere pasta. Vandaag hebben we de BBQ aangeslingerd, onze groenten gegrild […]

Pittige sesambiefstuk

Pittige sesambiefstuk

Jamjam, ik ben dol op wokken. Vooral in combinatie met rode peper en biefstuk. In dit gerecht hebben we dat gecombineerd tot pittige sesambiefstuk met witte rijst. Dit gerecht zal iedereen aan tafel stil krijgen. Laten we maar gauw beginnen. Bereiden Begin met het koken van de rijst zoals je […]

pasta pesto met spekjes

Pasta pesto met spekjes

Iedereen kent de welbekende pasta pesto wel, maar de meeste maken dit met kip. Deze keer lees je hoe het ook anders kan. Pasta pesto met spekjes! Een heerlijke pasta pesto, die ook nog eens heel snel klaar is. In het gerecht zit brie verwerkt, wat zorgt voor wat diepte aan […]

kip braadzak

Kip in braadzak

Bij het koken zorgt het gebruik van een braadzak ervoor dat alle ingrediënten hun smaak behouden. Met de braadzak stoom je als het ware je gerecht, waardoor vlees heerlijk sappig blijft en groenten hun vitamines behouden. Ideaal dus, vandaar dit recept; kip in braadzak met een Provençaals tintje. De kip […]

taco

Vegetarische taco’s

Taco’s komen officieel uit de Mexicaanse keuken, maar zijn hier in Nederland ook heel populair. De taco is een tortilla, die wordt gebakken, waardoor hij hard wordt, als een groot stuk tortilla chips. Deze kan je dan vullen met een saus naar smaak. Heerlijk en leuk om veel mee te […]