Home » Recepten » Hoofdgerecht » Pagina 6

Hoofdgerecht

Hoofdgerechten en gerechten

Biefstuk met champignonsaus

Biefstuk met champignonsaus en ovengroente

Bij biefstuk heb je eigenlijk nooit zo veel meer nodig. Wanneer je biefstuk mooi medium rare is en je daarna nog een simpele jus maakt van het vocht uit de biefstuk en een uitje, is het altijd al heerlijk. Deze keer lees je hoe je de biefstuk toch nog wat […]

Viscurry

viscurry met witte rijst

Een heerlijke viscurry, met lekkere volle smaken. Deze licht pittige viscurry is een makkelijk gerecht dat je in 20 minuten op tafel kan zetten! Je kunt dit met bijna elke witvis maken. Het liefst met een wat minder sterke witvis zoals tilapia- of pangasiusfilet. Bereiden van de viscurry Snij de […]

zalmpakketje met asperges

Zalmpakketje met zoete wortels

Deze tip kreeg ik een tijdje geleden van een inmiddels oud-collega. Een verwennerij als je geen zin hebt in een ingewikkeld gerecht, maar wel heerlijk wilt koken. Het zalmpakketje worden geserveerd met zoete wortels, wat het hartige gerecht ten goede komt. Bereiden van de zalmpakketjes Verwarm allereerst de oven voor op […]

Slowroasted kip met zwarte olijven

Spaghetti met slowroasted kip en zwarte olijven

Deze spaghetti met slowroasted kip is een smaaksensatie! Een heerlijke combinatie van sappige kip, lekkere zoete tomatensaus en heerlijke zwarte olijven. Een genot die van iedereen die van spaghetti bolognese houdt, maar dan net iets anders. Voor dit gerecht heb ik de tajine gebruikt, maar een pan met dikke bodem […]

Kefta

Pittige gehaktbal met couscous

Deze gehaktballen lijken niet op de gehaktballen die we hier in Nederland kennen. Deze hebben, door de toevoeging van kaneel, komijn en koriander, een Marokkaanse touch. Ze worden dan ook wel kefta genoemd. Ik heb het Hollandse recept iets aangepast, bonen toegevoegd en er een heerlijke maaltijd van gemaakt. Als […]

Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel

Eens in de zoveel tijd vind ik het heerlijk een ovenschotel te maken. Het duurt net iets langer dan gewoon koken, maar het ziet er daarna altijd zo heerlijk uit. Ook vind ik het altijd heel handig dat je in de tijd dat je gerecht in de oven staat te […]

biefstuk met gegrilde groenten

Biefstuk met gegrilde groenten

Soms verwen je jezelf met een lekker stuk vlees. Een goede kwaliteit biefstuk heeft niet veel extra kruiden nodig, maar geniet wel van wat zout en peper. Vandaag aten we deze lekkere biefstuk met gegrilde groenten (uit de oven), wat aardappeltjes en een super lekkere jus. Bereiden Verwarm de oven […]

tagliatelle carbonara

Tagliatelle carbonara

Pasta wordt vaak gegeten met een saus op basis van tomaten, heerlijk natuurlijk, maar soms heb je zin in wat anders. Daarom maakte ik dit keer tagliatelle carbonara, een heerlijke pasta met roomsaus en spekjes. Deze originele pastasaus is machtiger dan andere pastasauzen, waardoor je een kleinere hoeveelheden ingrediënten nodig hebt. […]

eindresultaat

Groentetajine met rozijnen en walnotencouscous

Op deze heerlijke zomerse dag hadden we geen zin om lang in de keuken te staan. We kozen daarom voor een heerlijke groentetajine met couscous. Deze zoete groentetajine is zo makkelijk om te maken dat je nauwelijks het idee hebt dat je kookt. Heb je nog geen tajine? Bekijk onze […]

gemarineerde biefstuk met kokosrijst 2

Gemarineerde biefstuk met kokosrijst

Nu ik een zelfgemaakte rode curry had gemaakt, is het natuurlijk wel belangrijk om daar ook lekkere gerechten mee te maken. Bij dit gerecht heb ik de biefstuk ‘s ochtends in de marinade gelegd en ‘s avonds gegeten. Als tegenhanger van de pittige biefstuk kook ik kokosrijst; een frisse variant […]

rode curry met biefstuk af

Rode curry met biefstuk

In opvolging van ook de gemarineerde biefstuk van de zelfgemaakte rode currypasta volgt hier het recept voor een smakelijke rode curry met biefstuk. Bereiden Kook de rijst volgens de verpakking. Snij de bonen in 1,5 cm stukken en kook deze 2 minuten. Giet daarna af en laat even staan. Snij daarna de biefstuk […]

gevulde puntpaprika

Gevulde puntpaprika

Dit keer koos ik voor een makkelijk te maken gerecht, wat er toch heel lekker en bijzonder uit ziet op tafel. Gevulde puntpaprika met witte bonen en spinazie als vulling. Soms mag je het jezelf best een keer gemakkelijk maken, dat deed ik deze keer ook en gebruikte een pot […]

Gewokte Thaise Asperges

Snelle Thaise asperges

Deze super snelle Thaise asperges zijn een genot voor mensen die niet lang in de keuken willen staan, maar wel een heerlijke maaltijd willen hebben. Door de toevoeging van een heerlijke saus maak je hier van deze mini-asperges in een handomdraai een smakelijke maaltijd. Bereiden van de Thaise asperges Begin […]

Zalm met patat

Gestoomde zalm met artisjokken

Af en toe is het lekker om eens wat nieuws te proberen. Iets wat je niet elke dag eet. Voor ons was dat ditmaal artisjokken, verse wel te verstaan. Natuurlijk hadden we geen idee wat we er mee moesten en hoe we ze moesten zijn bereiden. We zijn begonnen met het […]