Home » Recepten » Pagina 8

Recepten

Alle recepten en gerechten

kip braadzak

Kip in braadzak

Bij het koken zorgt het gebruik van een braadzak ervoor dat alle ingrediënten hun smaak behouden. Met de braadzak stoom je als het ware je gerecht, waardoor vlees heerlijk sappig blijft en groenten hun vitamines behouden. Ideaal dus, vandaar dit recept; kip in braadzak met een Provençaals tintje. De kip […]

framboos cakejes

Cakejes met framboos

Cakejes, heerlijk als tussendoortje, nagerecht én leuk op tafel. Dit keer met een extraatje erin. Cakejes met framboos in het midden. Lekker en simpel, want door het gebruik van olie in plaats van boter heb je niet eens een mixer nodig. Serveer met een bolletje ijs en wat slagroom voor […]

taco

Vegetarische taco’s

Taco’s komen officieel uit de Mexicaanse keuken, maar zijn hier in Nederland ook heel populair. De taco is een tortilla, die wordt gebakken, waardoor hij hard wordt, als een groot stuk tortilla chips. Deze kan je dan vullen met een saus naar smaak. Heerlijk en leuk om veel mee te […]

Biefstuk met champignonsaus

Biefstuk met champignonsaus en ovengroente

Bij biefstuk heb je eigenlijk nooit zo veel meer nodig. Wanneer je biefstuk mooi medium rare is en je daarna nog een simpele jus maakt van het vocht uit de biefstuk en een uitje, is het altijd al heerlijk. Deze keer lees je hoe je de biefstuk toch nog wat […]

Viscurry

viscurry met witte rijst

Een heerlijke viscurry, met lekkere volle smaken. Deze licht pittige viscurry is een makkelijk gerecht dat je in 20 minuten op tafel kan zetten! Je kunt dit met bijna elke witvis maken. Het liefst met een wat minder sterke witvis zoals tilapia- of pangasiusfilet. Bereiden van de viscurry Snij de […]

zalmpakketje met asperges

Zalmpakketje met zoete wortels

Deze tip kreeg ik een tijdje geleden van een inmiddels oud-collega. Een verwennerij als je geen zin hebt in een ingewikkeld gerecht, maar wel heerlijk wilt koken. Het zalmpakketje worden geserveerd met zoete wortels, wat het hartige gerecht ten goede komt. Bereiden van de zalmpakketjes Verwarm allereerst de oven voor op […]

Simpele aardappelsalade

Hoe maak je een eenvoudige aardappelsalade als lekker bijgerecht voor bij een barbecue of voor een heerlijk diner? Wanneer je veel mensen te eten hebt ben je vaak al lang genoeg bezig met het voorbereiden voor hoofdgerechten en andere bijzaken, dat je niet zo veel tijd meer over hebt voor […]

Slowroasted kip met zwarte olijven

Spaghetti met slowroasted kip en zwarte olijven

Deze spaghetti met slowroasted kip is een smaaksensatie! Een heerlijke combinatie van sappige kip, lekkere zoete tomatensaus en heerlijke zwarte olijven. Een genot die van iedereen die van spaghetti bolognese houdt, maar dan net iets anders. Voor dit gerecht heb ik de tajine gebruikt, maar een pan met dikke bodem […]

warme appel met ijs

Appel pakketjes met vanilleijs

Ben je van plan te barbecueën en zoek je nog een origineel, maar toch simpel dessert? Dan is dit een ideaal recept voor jou! In plaats van de barbecue kan je natuurlijk ook gewoon de oven gebruiken. Deze appel pakketjes met ijs zal iedereen lekker vinden en je hebt er […]

Kefta

Pittige gehaktbal met couscous

Deze gehaktballen lijken niet op de gehaktballen die we hier in Nederland kennen. Deze hebben, door de toevoeging van kaneel, komijn en koriander, een Marokkaanse touch. Ze worden dan ook wel kefta genoemd. Ik heb het Hollandse recept iets aangepast, bonen toegevoegd en er een heerlijke maaltijd van gemaakt. Als […]

Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel

Eens in de zoveel tijd vind ik het heerlijk een ovenschotel te maken. Het duurt net iets langer dan gewoon koken, maar het ziet er daarna altijd zo heerlijk uit. Ook vind ik het altijd heel handig dat je in de tijd dat je gerecht in de oven staat te […]

kip kerrie ovenschotel

Kip kerrie ovenschotel

Een ovenschotel, altijd lekker en gemakkelijk. Ik koos er dit keer voor een kip kerrie ovenschotel. Kip en kerrie gaan altijd heerlijk samen en deze week koos ik voor een combinatie met prei en aardappel. Het kost wat tijd, maar uiteindelijk staat er dan wel iets moois op tafel. Begin […]

Citroentaart

Citroentaart

Bij onze laatste trip naar Italië hebben we iets lekkers meegenomen; limoncello, een heerlijke Italiaanse limoendrank. Daar moesten we natuurlijk wat lekkers mee maken. Het resultaat is een overheerlijke citroentaart, met als vulling een laag van mascarpone en limoncello. Een lichte en frisse taart. Dit recept bestaat uit twee onderdelen; […]

biefstuk met gegrilde groenten

Biefstuk met gegrilde groenten

Soms verwen je jezelf met een lekker stuk vlees. Een goede kwaliteit biefstuk heeft niet veel extra kruiden nodig, maar geniet wel van wat zout en peper. Vandaag aten we deze lekkere biefstuk met gegrilde groenten (uit de oven), wat aardappeltjes en een super lekkere jus. Bereiden Verwarm de oven […]