Home » Recepten » Winter » Pagina 3

Winter

spaghetti meatballs

Spaghetti meatballs

Een echte Italiaanse klassieker, spaghetti meatballs! Het is, zoals veel Italiaanse recepten, simpel om te maken en super smaakvol. Wij hebben de meatballs in een tajine gebakken, maar een pan met dikke bodem kan natuurlijk ook. Voor dit recept hebben we gekozen voor de combinatie van varkensworstjes en mager rundergehakt. […]

macaroni met hamblokjes

Macaroni met hamblokjes in tomatensaus

Macaroni met hamblokjes in tomatensaus is een ideaal recept voor als je even geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel iets lekkers op tafel wilt zetten. De ingrediënten kun je redelijk makkelijk vervangen door andere, zodat het recept makkelijk te gebruiken is als je de koelkast wilt legen. […]

Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

Pastinaak, de vergeten groenten. Heerlijk om ook eens soep van te maken. We maken het vandaag in combinatie met wortel. Pastinaak en wortel zijn familie van elkaar, maar smaken wel totaal anders. Waar de wortel vaak wat vaster van textuur is, wordt de pastinaak bijna aubergine-zacht na het koken. Een combinatie […]

ovenschotel

Sperziebonen en wortelschotel

Sperziebonen, een groente die je eigenlijk bijna alleen maar gebruikt ‘zoals ze zijn’ als gekookte groente, of in een wokgerecht, maar wist je dat ze ook heel geschikt zijn voor in een ovenschotel? Wij probeerden het uit en maakten deze heerlijke sperziebonen en wortelschotel uit de oven. Een laag groenten […]

curry wortel pastinaak

Pastinaak wortel curry

Een van de klassieke vergeten groenten; de pastinaak. Vandaag maken we er een lekkere curry van; pastinaak wortel curry. Super simpel, snel en lekker; wat wil een mens nog meer? Bereid de rijst volgens de verpakking. Snipper de ui en snijd de knoflook en het pepertje fijn. Snijd de wortel […]

Spaghetti Thaise bolognese

Thaise spaghetti bolognese

Een leuke variant op misschien wel de meest iconische spaghettigerecht in de wereld; de Thaise spaghetti bolognese. Door een paar leuke toevoegingen hebben we dit recept helemaal omgetoverd tot een heerlijk aziatisch/italiaans fusiongerecht. Begin met het snipperen van een ui. Daarna kun je verder met het fijnsnijden van de citroengras, […]

stamppot zoete aardappel

Stamppot van zoete aardappel

De wintertijd ging afgelopen weekend in, wat de koude dagen en nachten toch weer een stuk dichterbij brengt. Wat is er dan lekkerder dan comfort food. Voedsel waarbij je lekker gaat voelen, vol met smaken waar je helemaal blij van wordt. Dat heb ik ook bij deze stamppot van zoete […]

Tortilla's uit de oven

Tortilla’s uit de oven

Tortilla’s uit de oven, altijd lekker, gemakkelijk en leuk op het bord. Tortilla’s kan je heerlijk met je handen eten, eventueel met een lekkere salade erbij. De bereidingstijd is kort, de wachttijd wat langer, maar dan kan je lekker vast de afwas doen! Verwarm allereerst de oven voor op 100°C. […]

Ratatouille

Homemade ratatouille

Met al wel een lekker vleesje in huis en nogal wat groente, leek het ons leuk een keer een eigen variant op ratatouille te maken. En dat lukte heel goed! We kennen ratatouille natuurlijk allemaal wel van de Disney film met het muisje, maar het is bovenal een heerlijk stoofgerecht […]

Chicken Tonight

Zoete Chicken Tonight

Wie kent Chicken Tonight niet? Vaak komt dit gerecht regelrecht uit een potje. Wij laten vandaag zien dat dit helemaal niet nodig is! Een makkelijk, smaakvol recept! Bereiden Bereid het koken voor door de paprika en ui in blokjes te snijden. Indien de ananas nog niet in blokjes is gesneden, […]

Runderstoofpot

Arabische runderstoofpot

Runderlappen eten wij niet zo vaak, omdat dit stoofvlees zo’n lange bereidingstijd heeft. Toch is dat eigenlijk zonde, runderstoofvlees is heerlijk in een lekker stoofgerecht. Het vlees dat na de bereiding zo lekker uit elkaar valt, daar kan niets tegenop! Dit keer een Arabische runderstoofpot, heerlijk en net even wat […]

kippenbuillon

Kippenbouillon

Zelf bouillon maken is natuurlijk het allerlekkerst. Vele malen smaakvoller dan bouillonblokjes, en bovendien ook een stuk minder zoutig! Moeite? Nauwelijks.. Je doet alle ingrediënten in een pan, deksel erop, vuur laag en lekker laten staan! Bereiden Voeg het water toe aan een pan met dikke bodem. Snijd de wortel […]

pasta met rauwe ham

Fusilli met champignons en rauwe ham

Wanneer je op vakantie bent is een goede tip altijd om even een boekenzaak binnen te lopen en te kijken naar de kookboeken. Natuurlijk zijn er ook in Nederland veel kookboeken te koop (waaronder veel geïnspireerd op andere landen), maar toch zal je zien dat als je in het land zelf […]

Gestoomde kip met couscous

Gestoomde kip met couscous

Ik ben gek op couscous! Het is een lekker fris alternatief voor rijst, werkt goed bij zoete en pittige gerechten. Nadat we eerder al couscous met Ras-el-Hanout groente hebben gemaakt, is het nu tijd voor deze heerlijke gestoomde kip met couscous en in de oven gebakken groenten. Geniet van dit […]

couscous met ras-el-hanout groente

Couscous met Ras-el-Hanout groente

De Ras-el-Hanout is een kruidenmengel dat zijn oorsprong kent in Marokko. In het mengsel, dat in Noord-Afrika verschillende varianten kent, zitten 20 of meer verschillende kruiden en specerijen. Vanwege de grote hoeveelheid kruiden is het een super makkelijke manier om je eten lekker te kruiden, zonder veel in huis te […]

kabeljauw krokant

Kabeljauw met een krokant laagje

Om de zoveel tijd vind ik het heerlijk om eens een visje te eten. Over het algemeen is vis duurder dan vlees, vandaar ook dat de meeste mensen vaker vlees dan vis eten. Juist daarom is het heerlijk jezelf toch af en toe te verwennen met een stukje vis. Dit […]

pasta gegrilde groente

Macaroni met gegrilde groenten

Wij zijn op vakantie. Dat betekent een heleboel leuke dingen doen, relaxen en het liefst laat en lang eten. Doordat we vandaag veel hebben gelopen en gefietst hebben we een lekkere trek gekregen. En wat maak je dan? Inderdaad, lekkere pasta. Vandaag hebben we de BBQ aangeslingerd, onze groenten gegrild […]

Pittige sesambiefstuk

Pittige sesambiefstuk

Jamjam, ik ben dol op wokken. Vooral in combinatie met rode peper en biefstuk. In dit gerecht hebben we dat gecombineerd tot pittige sesambiefstuk met witte rijst. Dit gerecht zal iedereen aan tafel stil krijgen. Laten we maar gauw beginnen. Bereiden Begin met het koken van de rijst zoals je […]

pasta pesto met spekjes

Pasta pesto met spekjes

Iedereen kent de welbekende pasta pesto wel, maar de meeste maken dit met kip. Deze keer lees je hoe het ook anders kan. Pasta pesto met spekjes! Een heerlijke pasta pesto, die ook nog eens heel snel klaar is. In het gerecht zit brie verwerkt, wat zorgt voor wat diepte aan […]

kip braadzak

Kip in braadzak

Bij het koken zorgt het gebruik van een braadzak ervoor dat alle ingrediënten hun smaak behouden. Met de braadzak stoom je als het ware je gerecht, waardoor vlees heerlijk sappig blijft en groenten hun vitamines behouden. Ideaal dus, vandaar dit recept; kip in braadzak met een Provençaals tintje. De kip […]