Wij zijn op vakantie. Dat betekent een heleboel leuke dingen doen, relaxen en het liefst laat en lang eten. Doordat we vandaag veel hebben gelopen en gefietst hebben we een lekkere trek gekregen. En wat maak je dan? Inderdaad, lekkere pasta. Vandaag hebben we de BBQ aangeslingerd, onze groenten gegrild […]
Winter
Winterrecepten en gerechten
Pittige sesambiefstuk
Jamjam, ik ben dol op wokken. Vooral in combinatie met rode peper en biefstuk. In dit gerecht hebben we dat gecombineerd tot pittige sesambiefstuk met witte rijst. Dit gerecht zal iedereen aan tafel stil krijgen. Laten we maar gauw beginnen. Bereiden Begin met het koken van de rijst zoals je […]
Pasta pesto met spekjes
Iedereen kent de welbekende pasta pesto wel, maar de meeste maken dit met kip. Deze keer lees je hoe het ook anders kan. Pasta pesto met spekjes! Een heerlijke pasta pesto, die ook nog eens heel snel klaar is. In het gerecht zit brie verwerkt, wat zorgt voor wat diepte aan […]
Kip in braadzak
Bij het koken zorgt het gebruik van een braadzak ervoor dat alle ingrediënten hun smaak behouden. Met de braadzak stoom je als het ware je gerecht, waardoor vlees heerlijk sappig blijft en groenten hun vitamines behouden. Ideaal dus, vandaar dit recept; kip in braadzak met een Provençaals tintje. De kip […]
Vegetarische taco’s
Taco’s komen officieel uit de Mexicaanse keuken, maar zijn hier in Nederland ook heel populair. De taco is een tortilla, die wordt gebakken, waardoor hij hard wordt, als een groot stuk tortilla chips. Deze kan je dan vullen met een saus naar smaak. Heerlijk en leuk om veel mee te […]
Biefstuk met champignonsaus en ovengroente
Bij biefstuk heb je eigenlijk nooit zo veel meer nodig. Wanneer je biefstuk mooi medium rare is en je daarna nog een simpele jus maakt van het vocht uit de biefstuk en een uitje, is het altijd al heerlijk. Deze keer lees je hoe je de biefstuk toch nog wat […]
viscurry met witte rijst
Een heerlijke viscurry, met lekkere volle smaken. Deze licht pittige viscurry is een makkelijk gerecht dat je in 20 minuten op tafel kan zetten! Je kunt dit met bijna elke witvis maken. Het liefst met een wat minder sterke witvis zoals tilapia- of pangasiusfilet. Bereiden van de viscurry Snij de […]
Spaghetti met slowroasted kip en zwarte olijven
Deze spaghetti met slowroasted kip is een smaaksensatie! Een heerlijke combinatie van sappige kip, lekkere zoete tomatensaus en heerlijke zwarte olijven. Een genot die van iedereen die van spaghetti bolognese houdt, maar dan net iets anders. Voor dit gerecht heb ik de tajine gebruikt, maar een pan met dikke bodem […]
Mexicaanse ovenschotel
Eens in de zoveel tijd vind ik het heerlijk een ovenschotel te maken. Het duurt net iets langer dan gewoon koken, maar het ziet er daarna altijd zo heerlijk uit. Ook vind ik het altijd heel handig dat je in de tijd dat je gerecht in de oven staat te […]