Appel kaneel muffins met krenten

Appel kaneel muffins met krenten

Het is altijd leuk om muffins te maken. De vormpjes hebben vrolijke kleurtjes, de cakejes zijn schattig, het is lekker én het ziet er leuk uit op een presenteerschaal. Muffins zijn ideaal, ze vergen namelijk weinig werk en hoeven niet zo lang in de oven. Dit keer appel kaneel muffins met krenten erin, heerlijke muffins met een beetje een appeltaart smaak. Lees hier hoe je ze zelf kan maken.

Ingrediënten (voor 15 muffins)

  • cupcake vormpjes
  • 150 ml melk
  • 50 gram roomboter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 tl kaneel
  • 50 gram bruine basterd suiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (of 250 gram bloem + 8 gram bakpoeder)
  • 1,5 zoete stevige appel
  • 50 gram krenten
  • 2 eieren

Verwarm om te beginnen de oven voor op 180 graden. Schil en snipper de appels en leg dit even apart. Pak daarna een grote mengkom en roer hierin de droge ingrediënten (suiker, vanillesuiker, bakmeel, kaneel) door elkaar en maak een kuiltje in het midden. Zet hierna een klein pannetje op het vuur en smelt hierin de roomboter. kluts tegelijkertijd de eieren goed door elkaar in een schaaltje. Wanneer de boter gesmolten is is het tijd om de natte ingrediënten in het kuiltje van de droge ingrediënten te doen. Doe de melk, eieren en de boter in het kuiltje en roer met een pollepel totdat je een glad beslag hebt. Voeg hierna de appelstukjes (houdt een paar stukjes apart) en de krenten bij de mix en roer nog een paar keer goed zodat alles goed over het beslag verdeelt is.

Nu is het tijd om de cupcakevormpjes te vullen met beslag. Het handigst kan je dit doen met twee eetlepels. Met de ene schep je het beslag uit de beslagkom en met de ander schuif je het van de lepel af het vormpje in. Zorg dat in ieder vormpje ongeveer even veel beslag zit en dat dit niet over de rand heen komt (het beslag gaat nog rijzen). Steek in elk cupje nog een stukje appel, zodat de muffin er straks leuk uit ziet. Zet de cupcakes hierna in de voorverwarmde oven en bak ze in 20 – 25 minuten gaar.

Serveertip

Wanneer je de cupcakes als toetje wil gebruiken (zijn ze ook heel geschikt voor!) is het leuk om ze te serveren met een klein bolletje vanille-ijs en een toefje slagroom. Om het geheel af te maken kan je een klein beetje kaneel over de slagroom heen strooien. Eet smakelijk!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*