Home » Review: Gefu Pasta Parfetta pastamachine
pastamachine

Review: Gefu Pasta Parfetta pastamachine

Een tijd terug hebben wij een pastamachine aangeschaft omdat we beide grote fans zijn van de Italiaanse keuken. Het zelf maken van pasta kan dan eigenlijk niet ontbreken! Het voordeel van het maken van je eigen pasta is dat je zelf kunt bepalen hoe je het deeg bereid. Daarmee bepaal je zelf de smaak. Daarnaast vinden wij persoonlijk verse pasta lekkerder dan gedroogde pasta. Het kost wat meer tijd, maar dan heb je wel echt zelf je maaltijd bereid. We waren op zoek naar een niet al te dure, maar wel duurzame pastamachine en kwamen uiteindelijk uit op de Gefu Pasta Parfetta pastamachine. In deze review lees je eerst kort wat een pastamachine precies is, daarna een beschrijving van de Gefu Pasta Parfetta en vervolgens ons oordeel.

HelloFresh korting

Wat is een pastamachine precies?

Een pastamachine is een hulpmiddel waarmee je eenvoudig zelf pasta kunt maken. Je gebruikt een pastamachine om het deeg (wat je wel zelf moet kneden) geleidelijk uit te rollen; van een bal deeg tot een langgerekt lasagneblad op de gewenste dikte. Over het algemeen werken pastamachines (zowel elektrisch als hand-aangedreven) met twee rollen die met dezelfde snelheid naar binnen toe draaien. Door het pastadeeg tussen deze twee rollen door te laten gaan wordt het deeg gelijkmatig verdeeld. Je krijgt hierdoor een lap deeg die overal even dik is. De afstand tussen de rollen kan worden ingesteld waardoor je je lap deeg steeds een beetje dunner kan maken, tot de gewenste dikte. Deze lap deeg kan je vervolgens gebruiken als lasagneblad, voor cannelloni, of bijvoorbeeld in lange repen snijden om tagliatelle van te maken.

De Gefu Pasta Parfetta pastamachine

De Pasta Parfetta van Gefu is van roestvrij staal en heeft een retro design. De pastamachine is te koop in drie kleuren, zilver, wit en zwart. Bij de witte en zwarte uitvoering zijn alleen de zijkanten en de onderkant in de gewenste kleur, het middenstuk is zilver. Het basisstuk waar je het pastadeeg mee uitrolt bevat 2 rollen die door middel van een draaiknop op de juiste dikte ingesteld kunnen worden. De rollen kunnen worden aangedreven door middel van een hendel, die je met de hand rond moet draaien. De pastamachine heeft aan de onderkant vier rubberen voetjes, waardoor deze niet verschuift of krassen maakt. Je kunt de pastamachine vastmaken aan het keuken- of tafelblad door middel van een schroefklem die je door de pastamachine heen kunt steken.

Bij aankoop van de Gefu Pasta Parfetta krijg je een opzetstuk waar je het deegvel na het uitrollen gemakkelijk mee in slierten kunt snijden. Hierdoor is deze pastamachine niet alleen geschikt om lasagne bladen mee te maken maar ook tagliolini en tagliatelle. Dit wordt gedaan door middel van twee sets rollen met daarin groeven voor ofwel tagliatelle ofwel tagliolini. Ook deze rollen worden aangedreven door middel van de hendel, die je uit het basisstuk kunt halen en in het opzet stuk kan steken. Het opzet stuk kan je gemakkelijk op het basisstuk schuiven door middel van twee metalen schuiven.

Ons oordeel

De Gefu Pasta Parfette is een relatief goedkope pastamachine (rond de €50,-). We waren op zoek naar een degelijke pastamachine voor de langere duur. Dat is deze pastamachine zeker. De pastamachine is hand aangedreven door middel van een hendel. Dit maakt het soms lastig omdat je ook een hand vrij moet hebben om het deeg netjes in en uit de pastamachine te halen. Er zijn ook elektrische pastamachines te koop die dit verhelpen, maar die zijn vaak duurder en het is niet perse nodig.
Wat ons betreft heeft deze pastamachine een goede prijs – kwaliteit verhouding. De pastamachine is gemakkelijk schoon te maken met een droge doek en is gemakkelijk in het gebruik. Er zijn wat dingen waaraan je merkt dat het geen hele dure pastamachine is, zo staan de rollen niet overal perfect op dezelfde afstand. Hierdoor zie je hele lichte hobbeltjes in je deeg. En daarnaast gaat de draaiknop waarmee je de afstand tussen de rollen instelt soms een beetje moeilijk. Maar over het algemeen zijn wij zeer tevreden over deze pastamachine en werkt deze na een jaar nog steeds perfect. Hij kost nu nog slechts €34,95.

Voor- en nadelen Gefu Pasta Parfette pastamachine

  • Goede prijs – kwaliteit verhouding
  • Gemakkelijk vast te maken en geeft geen krassen
  • Mooi design, eigen kleurkeuze
  • Geschikt voor de basisbereiding van pasta's, zoals lasagne, tagliatelle en tagliolini
  • Rollen hebben niet overal exact dezelfde afstand
  • Afstand instelling rollen soms wat moeilijk te bedienen
  • Handvat schiet nog wel eens los

Kosten van de Gefu Pasta Parfette pastamachine

Deze pastamachine is bij verschillende webshops te koop:

Prijzen tajines

Webshop Prijs
bol.com slechts €34,95
Coolblue uitverkocht
Fonq.nl slechts €34,95

Reacties zijn gesloten.