Home » Zelf pasta maken
pastadeeg maken

Zelf pasta maken

Verse zelfgemaakte pasta is natuurlijk het allerlekkerst. Niet alleen is het zelf maken van pasta bevredigend, de textuur van verse pasta is zachter dan gedroogde pasta. Natuurlijk is het gebruiken van droge pasta uit de supermarkt een gemak, maar ook verse pasta is zo klaar! Zeker als je een grote hoeveelheid pastadeeg maakt en dit invriest ben je zo klaar met het koken van je eten ‘s avonds. Als je het deeg op tijd uit de vriezer haalt hoef je het alleen nog maar door de pastamachine te halen en te koken. Het grote voordeel: verse pasta koken gaat wel veel sneller!

HelloFresh korting

Het maken van pastadeeg is heel simpel. Het rusten van het deeg kost alleen wat langer. Onze tip daarom: maak veel! Je kunt onderstaand recept eenvoudig aanpassen. Per 100 gram meel 1 vers ei. Het zout en de olijfolie kun je naar smaak aanpassen. Water wanneer nodig!

Ingrediënten voor 8 porties

  • 500 gr meel
  • 5 verse eieren
  • 1 tl zout
  • 1-2 el water
  • 1 tl olijfolie

Nog geen pastamachine? Bekijk onze review over de Gefu pastamachine.

Leg de meel op een schoon, glad keukenblad en maak er een kuiltje in. Breek de eieren hierin en doe het zout, water en de olijfolie erbij. Meng voorzichtig met je handen steeds een beetje meel door de natte ingrediënten en kneed het geheel tot een gladde bal. Kneed het ongeveer 5 tot 10 minuten tot het deeg goed gemengd en soepel is. Pak de deegbal vervolgens in in vershoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
Haal hierna het deeg weer uit de koelkast en kneed het kort met je handen tot het weer een beetje soepel is geworden. Verdeel het vervolgens in stukken die klein genoeg zijn om door je pastamachine heen te passen. Kneed deze stukken tot platte ongeveer even grote repen en voer deze vervolgens door je pastamachine heen. Begin met de breedste stand van de rollers van je pastamachine, haal het deeg er steeds 2 keer doorheen en zet de rollers vervolgens een standje dichter bij elkaar totdat het deeg de juiste dikte heeft. Vervolgens kan je de pastavellen snijden tot de gewenste vorm en breedte.

Hier vind je een heleboel lekkere pastarecepten.

Tip: gebruik durum meel (type 00) voor je pastadeeg. Dit is er beter geschikt voor het maken van pasta, zorgt voor een wat elastischer deeg. De Makro verkoopt o.a. Type 00. Wij kochten een kilo voor € 0,99. Als je die niet kunt vinden, is durum tarwe ook goed.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*