Home » Top 5 zomer kookboeken van 2016

Top 5 zomer kookboeken van 2016

We bladeren graag in diverse kookboeken om inspiratie op te doen voor recepten en om meer te leren over koken. Ook merken we dat lang niet alle kookboeken even goed zijn, daarom hebben we een mooi lijstje met 5 top kookboeken voor de zomer gemaakt. Daarin natuurlijk ruimte voor seizoensgerechten als salades, vis, fruit en natuurlijk de barbecue!

HelloFresh korting

BBQBijbel – Julius Jaspers

BBQBijbel1 Een heerlijke barbecue geeft toch echt hét ultieme zomergevoel. En met dit boek wordt jouw barbecue subliem! In de BBQBijbel van Julius Jaspers en Lars Hamer staan handige tips in over wat je allemaal nodig hebt om te barbecueën en natuurlijk heerlijke recepten variërend van moeilijk tot gemakkelijk. In totaal staan er maar liefst 250 recepten in. Aangezien het in Nederland ongeveer 180 dagen regent zou je op elke droge dag kunnen barbecueën en alsnog meer dan een jaar elke dag een ander recept uit dit boek koken.

Bekijk op bol.com


500 sappen & smoothies – C. Watson

500 sappen en smoothies2De zomer is hét seizoen van vers fruit, heerlijk om gewoon zo te eten, maar ook heel erg lekker om te verwerken tot een lekker gezond sapje. Want, wat is er niet lekkerder dan op een warme zomerdag met een zelfgemaakte koude smoothie in de tuin liggen?! In dit boek vind je wel 500 recepten voor heerlijke sappen en smoothies. Er zijn smoothies in te vinden voor het ontbijt, voor kinderen en zelfs milkshakes. Heerlijk!

Bekijk op bol.com


Sla – Ida de Haart

Sla kookboek3SLA is een keten van salad bars in Amsterdam, Utrecht en den Haag die bekend staan om hun heerlijke biologische salades. Nu kan je hun populaire salades dus ook zelf thuis maken. Persoonlijk vind ik het heerlijk om, zeker in de zomer, af en toe iets fris of kouds te eten, een salade past daar prima bij. In SLA vind je heerlijke recepten voor de lekkerste salades, dressings, maar ook voor sappen en zelfs verantwoord gebak. Voor sommige recepten heb je wel wat veel ingrediënten nodig.

Bekijk op bol.com


Home Made Zomer – Yvette van Boven

Home made zomer4Yvette van Boven staat bekend als een goede kok met toegankelijke recepten. Met dit kookboek heeft ze haar inspiratie gehaald uit haar dagelijkse leven en het genieten van de zomers in de Provence. Het is inmiddels al 3 jaar oud, maar nog steeds een super goed boek. In het kookboek vind je allerlei recepten voor zowel ontbijt als lunch, brunch, diner en toetjes. De recepten worden goed uitgelegd en bij een aantal staan er zelfs foto’s waarmee de handelingen stapsgewijs worden uitgelegd. Hiermee kan je je wel een zomer vermaken!

Bekijk op bol.com


Hamburgers – Steve Burggraf

Hamburgers kookboek5Oh wat houden wij van hamburgers, heerlijk sappig vlees op een zacht broodje met wat salade eroverheen, geweldig! Niet persé alleen iets voor in de zomer natuurlijk, maar dan zie je ze wel vaker. Met dit boek kan je heel wat inspiratie opdoen om jouw hamburgers nog net iets lekkerder te maken. In het boek vind je standaard recepten zoals die van de cheeseburger, maar ook culinaire recepten en natuurlijk heerlijke sauzen.

Bekijk op bol.com

Ken je zelf nog leuke kookboeken die echt bij de zomer horen? Laat het ons weten in de reacties!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*