Chinees vijfkruidenmengsel

Chinees vijfkruidenmengsel

Het Chinese vijfkruidenmengsel is een geurrijk en sterke combinatie van 5 (logisch) specerijen. Alhoewel in het originele recept sichuanpeper en kassia (een robuustere variant van kaneel) gebruikt wordt, gebruiken wij in dit geval zwarte peper en kaneel. Niet omdat we nou zo uniek willen zijn, maar vooral om we deze wel in huis hadden. Goed om te weten is dat van dit specerijenmengel een klein beetje al genoeg is. Door de sterke smaken gaat het snel overheersen. Wees daar op voorbereid!

Ingrediënten (voor 30 gram)

Chinees vijfkruidenmengsel wordt gemaakt van verse specerijen. De steranijs en zwarte peper verhitten we eerst in een pan zonder olie of boter. Na twee minuten zijn deze geroosterd en maal je ze fijn. Ik heb hiervoor een koffiemolen gebruikt, maar een vijzel of keukenmachine kan ook. Haal de kruiden uit de koffiemolen en schep ze in een bakje. Breek de kaneel in stukjes en maal ook deze fijn. Voeg daarna toe aan de zwarte peper en steranijs. Maal vervolgens de overgebleven venkelzaad en kruidnagels. Voeg alles bij elkaar in de koffiemolen en maal dit nogmaals kort zodat alles goed gemengd is. Deze gedroogde kruiden kun je zeker een half jaar bewaren.chinese vijfkruidenmix

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*