Home » Maaltijdboxen vergeleken: welke maaltijdbox kies jij?
maaltijdboxen-vergeleken

Maaltijdboxen vergeleken: welke maaltijdbox kies jij?

Hoe kies je een geschikte maaltijdbox?

De afgelopen maanden hebben zijn voor de meeste bedrijven wat minder prettig geweest maar één sector die toch zeker de dans ontspringt zijn de aanbieders van maaltijdboxen. Omdat horeca gesloten bleef, mensen de supermarkt soms graag ontweken nam de vraag naar maaltijdboxen een vlucht. Ook wij hebben een aantal maaltijdboxen geprobeerd en willen in deze post de boxen toelichten.

HelloFresh korting

Welke maaltijdboxen kun je o.a. overwegen?

We hebben de boxen van verschillende aanbieders geprobeerd, onder meer: HelloFresh, Familiebox, Ekomenu, en bijvoorbeeld De Krat. We kwamen er al snel achter dat elke aanbieder zo zijn eigen voordelen heeft en wat kanttekeningen. De maaltijdboxen zijn ons in ieder geval over het algemeen positief bevallen.

Onderstaand gaan we specifiek wat verder in op wat de unieke punten per box zijn en waarom jij zou kunnen kiezen voor een specifieke maaltijdbox. Je kan bijvoorbeeld kiezen op basis van ingrediënten en gerechten, je zou ook kunnen kiezen op specifieke leefstijl, op duurzaamheid of bijvoorbeeld of de ingrediënten biologisch zijn.

Proefbox / korting op je eerste maaltijdbox bestelling:

Wat ook leuk is bij maaltijdboxen: als jij nog over de streep getrokken moet worden omdat je nog niet zeker weet of je enthousiast wordt van het concept hebben de meeste aanbieders van maaltijdboxen een leuke korting op bijvoorbeeld de eerste 3 boxen (of kratten). Onderstaand onze review over de verschillende maaltijdboxen.

De Krat maaltijdbox: de duurzame en verrassende maaltijdbox / krat.

Één van onze favorieten: de maaltijdbox van de Krat, of eigenlijk is het een kratje met ingrediënten. We waren zelf positief verrast door de ‘Gemakskrat‘, bij de Krat kan je niet zelf je gerechten per week bepalen, wat bij veel andere partijen wel kan; en juist dit is wel erg leuk. Op deze manier kook je gevarieerder, stiekem kies je onbewust zelf vaak de bekende weg.

De Krat zit vol met ingrediënten die zoveel mogelijk lokaal en biologisch zijn maar het echte speerpunt is duurzaamheid. Dus liever geen groenten uit Azië die met de boot of vliegtuig hier heen vervoerd moeten worden: maar gewoon dichtbij huis geteeld.

de krat recepten - maaltijdbox

In De Krat vind je zo veel mogelijk seizoensgebonden producten, ook in de box vind je de receptenkaart. De recepten waren verrassend, met veel (seizoens) groenten en relatief makkelijk en snel te bereiden.

 • Focus op duurzaamheid; zelfs het kratje waarin je de ingrediënten in bezorgd krijgt kan worden hergebruikt
 • Verse, lokale en zoveel mogelijk biologische ingrediënten
 • Je kan niet zelf kiezen; waardoor je gevarieerder eet en vaker nieuwe recepten kookt.
 • Seizoensgebonden en veel groenten
 • Als je graag zelf wil kiezen, of een specifiek dieet volgt: dan is De Krat geen optie.

Probeer De Krat nu met 10% korting

Ekomenu maaltijdboxen: uitgebreide keuze, voor alle diëten en biologisch

Een maaltijdbox bij Ekomenu uitzoeken bij Ekomenu is een goede optie als je een uitgebreide keuze wil, of een specifiek dieet hebt. Ekomenu heeft het grote voordeel dat het een breed aanbod heeft aan maaltijdboxen voor specifieke diëten, wat zij ook wel leefstijlen noemen. Bij Ekomenu kun je kiezen uit 13 verschillende leefstijlen. Dit is de aanbieder van maaltijdboxen als je bijvoorbeeld een veganistische maaltijdbox wil, maar je vind hier ook lactosevrije, koolhydraatarme, eitwitrijke, ketogene, glutenvrije en speciale maaltijdboxen voor het gezin.

ekomenu maaltijdbox

Wij kozen bij Ekomenu voor de variatiebox, en haalden de maaltijdbox af bij de lokale Ekoplaza (je kan hem ook laten bezorgen). Bij Ekomenu kan je bij de maaltijdbox kiezen tussen zo'n 20 recepten. Zoveel mogelijk seizoensgebonden en biologisch. Over de inhoud van de maaltijdbox van Ekomenu waren we ook erg tevreden: veel seizoensgebonden producten die vers aanvoelden en er goed uitzagen. Het bereiden van de gerechten is goed te doen, duurde vaak wel net wat langer dan 30 minuten, maar dat mag geen probleem zijn als je koken leuk vindt.

 • Meest uitgebreide keuze qua maaltijdboxen
 • Verse, biologische ingrediënten en veel groenten
 • Leuke verrassende recepten
 • Je kan zelf de gerechten uitkiezen
 • De hoeveelheid keuze kan ook weer ‘vervelend' zijn: keuzestress
 • Van relatief veel basisingrediënten wordt verwacht dat je ze zelf in huis hebt

Probeer Ekomenu met deze aanbieding

HelloFresh maaltijdbox: de bekendste maaltijdbox

De box van HelloFresh is waarschijnlijk de bekendste maaltijdbox voor de meeste mensen, in het verleden kon je bijna niet aan ze ontkomen ;). De gerechten in de HelloFresh maaltijdbox zijn relatief simpel en snel te bereiden, ook voor de beginnende kok kan je uit de voeten met de gerechten van HelloFresh. Bij HelloFresh kozen we de Originalbox: ook deze box was gewoon goed.

hellofresh recepten maaltijdbox

Bij HelloFresh kun je per week kiezen tussen zo'n 20 gerechten. Ook hier kun je de recepten redelijk afmeten op je persoonlijke wensen zo kun je ‘Quick & Easy' recepten kiezen, maar ook ‘Balans', ‘Bourgondisch' of ‘Extra Groente' en ook zijn er premium gerechten, ook voor vegetariërs is er genoeg keuze. Eerlijk is eerlijk; we waren verrast over de leuke recepten bij HelloFresh, we hadden iets meer gestandaardiseerde recepten verwacht. Makkelijk te bereiden, prima maaltijdbox.

 • Logistiek goed geregeld, veel bezorgmomenten, ook duidelijke website.
 • Leuke introductiekorting, die tot wel €40 oploopt op je eerste 3 boxen.
 • Verrassende gerechten, simpel te volgen stappen om te bereiden.
 • Ook te bestellen op de Waddeneilanden en Zeeuws-Vlaanderen
 • Ingrediënten voelden goed aan, het geheel voelde net iets minder vers dan bovenstaande 2 boxen

Probeer HelloFresh met €40,- korting

Marley Spoon – uitgebreide keuze en verrassende recepten

De Marley Spoon maaltijdbox hebben we zelf regelmatig in huis gehad. Bij Marley Spoon heb je wekelijks ook ruim keuze uit meer dan 20 recepten, waar je onder meer kan selecteren op bijvoorbeeld met of zonder vlees, zuivelarm, glutenarm, vegetarisch, snelle gerechten (binnen 30 min) of bijvoorbeeld kindvriendelijk. Positief verrast door de enorme variëteit aan recepten, bijna nooit iets 2 keer gegeten. Wat ons betreft zeker een aanrader.

marley spoon

Het leuke aan de Marley Spoon box vonden we zelf dat je echt inspiratie weer op doet, er zijn vaak minder voor de hand liggende recepten, deze box is samen met onder andere de maaltijdbox van Ekomenu een aanrader voor de hobbykok, en door de ruime keuze van recepten ook goed op een specifiek dieet of leefstijl aan te passen. Ook op o.a. Foodboxen.nl lees je meer over de Marley Spoon maaltijdbox.

 • Gevarieerde recepten, goed voor inspiratie.
 • Ruime keuze, dus ook goed af te stemmen op jouw wensen
 • Ingrediënten zijn goed, instructies op receptkaartjes of online duidelijk
 • Logistiek goed op orde
 • Relatief veel plastic en kleine verpakkingen in de zak.

Probeer Marley Spoon met 3 x €15,- korting

De Familiebox: ideale maaltijdbox voor gezinnen

De Familiebox heeft een duidelijke focus: goede, lekkere verse maaltijden die geschikt zijn voor het hele gezin. Bij De Familiebox kies je wekelijks uit 12 recepten en specificeer je verder je keuze bijvoorbeeld op ‘Kids topper' ‘Extra groenten' of ‘Lekker snel', maar vaak gaan die keuzes allemaal samen in de gerechten. Familiebox heeft een focus op gezonde seizoensgebonden producten en gerechten voor het hele gezin: jong en oud.

familiebox gerechten maaltijdbox

Weinig poespas: gewoon goed en makkelijk. We kozen de Familiebox voor 2 personen, bezorging verliep goed en van te voren een duidelijk tijdsslot. Met relatief weinig ingrediënten, zet je leuke verrassende recepten op tafel. Dus niet 20 ingrediënten: eerder 6 of 7, zo gaat het koken snel, en is het nog steeds erg lekker. Leuke, gevarieerde recepten!

 • Ideaal voor het gezin;
 • Leuke, simpele gerechten, met geen overdaad aan ingrediënten
 • Alles voelt sympathiek aan.
 • Minimaal 200 gram groente per gerecht en eventueel met Fruitbox bij te bestellen
 • Minder interessant voor de avontuurlijke culinaire thuiskok

Probeer Familiebox met €45,- korting

Je kan ook nog eens rustig en overzichtelijk hier de genoemde maaltijdboxen vergelijken.

Of bekijk uitgebreide reviews van Marley Spoon, HelloFresh, Ekomenu en onder meer Dinnerly en De Krat op bijvoorbeeld Foodboxen of Maaltijdboxvergelijker.nl

Maaltijdboxen – hoe kies je de juiste maaltijdbox f.a.q. – veelgestelde vragen?

🥗 Waar kan je op letten bij het kiezen van een maaltijdbox?

Je kan bij het kiezen van een maaltijdbox letten op bijvoorbeeld de prijs. Maar ook of de maaltijdbox voldoet aan jouw dieetwensen of leefstijl. Of je vrije keuze hebt in recepten. Als je biologische of duurzaamheid belangrijk vind kan je daar ook je keuze op baseren. Als laatste hebben veel aanbieders ook een specifieke focus met maaltijdboxen: bijvoorbeeld 'gezin', 'snel en simpel' of bijvoorbeeld vegetarisch.

🤑 Kan je ook een keer een maaltijdbox uitproberen?

Er bestaat geen gratis maaltijdbox om een keer te proberen, wel hebben veel van de aanbieders van de maaltijdboxen een introductiekorting. Deze kortingen lopen van bijvoorbeeld 10% tot wel €40,- euro korting op je eerste bestelling.

🍱 Hoeveel maaltijden zitten er in de maaltijdboxen

Per aanbieder van maaltijdboxen verschilt dit, vaak is het minimum aantal maaltijden 3 maar vaak kan je ook tot wel 5 gerechten per week in je maaltijdbox ontvangen.

❓ Welke maaltijdboxen hebben jullie vergeleken geprobeerd?

Wij hebben zelf HelloFresh, De Krat, Ekomenu en Familiebox geprobeerd en in dit artikel vergeleken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*