De 5 beste bakboeken
Zoals jullie weten houden wij enorm veel van koken en experimenteren met kruiden. Bij bakken heb je dat laatste wat minder nodig, maar ondanks dat vinden we het echt enorm leuk om af en toe iets lekkers te bakken. Van een heerlijke oudhollandse appeltaart tot een geweldige cheesecake! Met bakken zijn de verhoudingen vaak erg belangrijk. Daarom vinden wij het, ondanks dat we het leuk vinden om toch een beetje te experimenteren, fijn om inspiratie en kennis op te doen uit bakboeken. We hebben voor jullie onze top 5 op een rij gezet.
Bakbijbel – Rutger van den Broek
1In dit superdikke (bijna 500 pagina's!) bakboek vind je echt alles wat je moet weten over bakken. Het geeft een duidelijke uitleg over de basisprincipes en ingrediënten en wat basisrecepten die je zelf aan kunt vullen. Daarnaast heerlijke recepten voor cakes, taarten desserts maar ook de lekkerste pannenkoeken en zelfs wafels. De schrijver; Rutger van den Broek, kennen we van zijn heerlijke taarten en lekkernijen uit “Heel Holland Bakt” waar hij in 2013 de winnaar van werd. Dit boek, wat verscheen in 2015 is echt een aanvulling voor iedere thuisbakker. Alles wat je wilt weten staat erin!Meesterlijk brood – Robert van Beckhoven
2Je eigen brood bakken, echt iets heel anders dan een heerlijke taart of cake uit de oven toveren, maar zeker net zo leuk. Hoe gaaf is het als je je eigen brood ‘s ochtends kunt eten in plaats van een brood uit de supermarkt, vaak nog veel gezonder ook! In dit boek vind je alle tips en trucs om zelf brood te bakken. Het boek begint met de basisprincipes, benodigdheden, basisrecepten en vervolgens ook wat bijzondere recepten. Alles wordt heel beeldend uitgelegd door middel van foto's waardoor je precies weet wat je moet doen. Echt een aanrader voor wie wat meer wil leren over het bakken van brood.Heel Holland bakt mee
3Van het nieuwe seizoen (seizoen 4) van “Heel Holland bakt” is nu een boek verschenen! “Heel Holland bakt” is het televisieprogramma waarin thuisbakkers de strijd met elkaar aangaan voor de titel ‘beste thuisbakker'. In dit kookboek vind je de uitdagingen van dit seizoen, recepten die je zelf thuis uit kunt voeren en handige tips. Door middel van foto's wordt uitgelegd wat je moet doen een ook het bakgerei staat goed aangegeven.Zoet & Goed – Henrietta Inman
4Hienrietta Inman is een professionele banketbakker uit Groot Brittannië. Ze vond het vervelend dat veel recepten in de banketbakkers wereld zo slecht voor je zijn. Ze maakte het daarom haar missie om te laten zien hoe je op een andere manier kunt bakken. In haar boek vind je alleen maar recepten met natuurlijke ingrediënten, zonder zuivel, gluten en geraffineerde suikers. Haar boek begint met uitleg over zuivel, gluten en geraffineerde suikers. Ze vertelt wat ieder ingrediënt met een recept doet en legt ook uit waarvoor je het kunt vervangen. Daarna vind je er haar heerlijke recepten, geweldige taarten, koekjes, muffins en cakes. Dit boek is een echte aanrader voor iedereen die naast lekker bakken ook wat meer wil leren over de ingrediënten.Gezond bakken – Amber Albarda
5Dit is het ideale bakreceptenboek voor iedereen die liever wat gezonder bezig wil zijn. Over het algemeen zitten in de meeste gebakjes en cakejes veel suikers en vetten. Amber Albarda laat in dit boek zien hoe het ook anders kan. De meeste recepten in het boek zijn suikervrij, tarwevrij en glutenvrij en daarom ook ideaal voor mensen met een allergie. In het boek vind je informatie over hoe je gezonder kunt bakken, zowel zoete en hartige recepten en handige tips. Het boek is inmiddels al 2 jaar geleden verschenen, maar nog steeds actueel.