Home » Recepten » Nederlandse recepten

Nederlandse recepten

Nederlandse recepten en gerechten

Hersten stoofpot

Hertenstoofpot

Hertenvlees is echt iets voor in de winter, bijvoorbeeld bij een heerlijk Kerstdiner. Een heerlijke herten stoofpot of hertenstoof heeft wat langer de tijd nodig om te garen, maar je zal er je gasten vast heel blij mee maken. De kracht van dit gerecht zit in de kwaliteit van het […]

bladerdeegtaartje met gehakt

Bladerdeegtaartje met gehakt

Dit is een eenvoudig en lekker voorgerecht. De bladerdeegtaartjes met gehakt hebben wij gegeten als voorgerecht bij de langzaam gegaarde kabeljauw met ratatouille. De hartige taartjes zijn een goede afwisseling op het zachte van de kabeljauw en ratatouille. Je kunt zelf natuurlijk het gehakt op smaak brengen zoals je zelf wilt. […]

runderstoof met zilveruitjes

Runderstoofschotel met zilveruitjes

Als het weer wat kouder wordt beginnen wij al te smachten naar zo’n heerlijke runderstoofschotel, warm en lekker vol van smaak. Ze zijn een heerlijke begeleider bij koud en nat weer. Als je een dagje binnen bent en tijd hebt om de pan lang op het vuur te hebben is dit […]

gebraden beenham

Honing mosterd beenham

Beenham, persoonlijk een van mijn favoriete stukjes vlees. De bereiding duurt wat langer, maar dan heb je wel een heerlijk stukje vlees. Lekker met aardappelen en groente naar keuze, een heerlijke stamppot en wat je over hebt de volgende dag op brood. Wij braadde de beenham in een heerlijk honing […]

kruidnoten

Kruidnoten

De Sinterklaas staat al weer bijna voor de deur. Komend weekend is de goedheiligman al weer in het land, maar wat is er dan lekkerder dan kruidnoten? Heerlijke zelfgemaakte kruidnoten! Een heerlijk en simpel recept, waarvan je hele huis heerlijk winters naar speculaas gaat geuren. Wij maakten voor dit gerecht […]

ovenschotel

Sperziebonen en wortelschotel

Sperziebonen, een groente die je eigenlijk bijna alleen maar gebruikt ‘zoals ze zijn’ als gekookte groente, of in een wokgerecht, maar wist je dat ze ook heel geschikt zijn voor in een ovenschotel? Wij probeerden het uit en maakten deze heerlijke sperziebonen en wortelschotel uit de oven. Een laag groenten […]

stamppot zoete aardappel

Stamppot van zoete aardappel

De wintertijd ging afgelopen weekend in, wat de koude dagen en nachten toch weer een stuk dichterbij brengt. Wat is er dan lekkerder dan comfort food. Voedsel waarbij je lekker gaat voelen, vol met smaken waar je helemaal blij van wordt. Dat heb ik ook bij deze stamppot van zoete […]

Salade

Frisse salade

Salades eten wij niet heel vaak, maar toevallig hadden we dit keer een krop ijsbergsla in huis en daar moet je dan natuurlijk wel wat mee doen! Een salade is eigenlijk heel gemakkelijk te maken, omdat je er van alles in kunt doen wat je nog over hebt liggen. Denk […]

gestoofde pompoen

Gestoofde pompoen met kikkererwten

Het pompoenseizoen is weer aangebroken! Overal zien we de bekende oranje- en flespompoenen verschijnen. Uiteraard kennen we het meest bekende recept ermee, de pompoensoep. Er zijn echter ook een heleboel andere manieren om pompoen te bereiden. Vandaag maken wij gestoofde pompoen met kikkererwten. Bereiden Wij hebben voor dit gerecht een […]

Spinaziepesto met kip

Spinaziepesto kip uit de oven

Al eerder maakten wij kip-pesto uit de oven, echt een aanrader! Daarom wilden we nu ongeveer hetzelfde proberen maar dan met een pesto van spinazie. Jawel, ook dat is mogelijk. Hoe, dat lees je hier. Het eindresultaat was heerlijke spinaziepesto kip uit de oven, hierbij maakten we een variant op […]

yoghurt pannenkoekjes

Yoghurt pannenkoekjes met sinaasappel

Wist je dat je pannenkoekjes ook met yoghurt kunt maken in plaats van met melk? Dat kan dus en het is heerlijk. Door het gebruik van yoghurt krijg je een dikker beslag, waardoor het ideaal is voor het maken van kleine pannenkoekjes (in de stijl van American pancakes). Wij besloten […]

hamburgers met munt

Hamburgers met munt

Munt, de meeste mensen gebruiken het alleen in de thee, maar ook als kruid in het eten kan het heel lekker zijn en je gerecht een heerlijke frisse touch geven. Om je dit te laten zien maakten wij hamburgers met munt. Heerlijke hamburgers die door het gebruik van munt bijzonder […]

mosselen

Mosselen

Mosselen, echt een gerecht wat je meestal alleen in een restaurant eet. Maar wist je dat het ook heel simpel is ze zelf te bereiden? Wij laten je zien hoe, het gerecht is simpel, heeft weinig ingrediënten nodig én is snel klaar. Serveer de mosselen met friet of met stokbrood […]

Biefstuk met champignonsaus

Biefstuk met champignonsaus en ovengroente

Bij biefstuk heb je eigenlijk nooit zo veel meer nodig. Wanneer je biefstuk mooi medium rare is en je daarna nog een simpele jus maakt van het vocht uit de biefstuk en een uitje, is het altijd al heerlijk. Deze keer lees je hoe je de biefstuk toch nog wat […]