De wintertijd ging afgelopen weekend in, wat de koude dagen en nachten toch weer een stuk dichterbij brengt. Wat is er dan lekkerder dan comfort food. Voedsel waarbij je lekker gaat voelen, vol met smaken waar je helemaal blij van wordt. Dat heb ik ook bij deze stamppot van zoete aardappel met spitskool. Wat hebben we hiervoor nodig?
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 spitskool
- 4 zoete aardappelen
- 1 prei
- 50 gr boter
- scheutje melk
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- nootmuskaat
- 1 tl tijm
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Kook ze in ruim water in ongeveer 10 minuten gaar. Snijd in de tussentijd de ui en prei in halve ringen. De knoflook snipper je fijn. Snijd de spitskool in hapbare stukken. Wok de ui en knoflook een minuutje op hoog vuur. Voeg daarna geleidelijk de spitskool toe. Als de spitskool is toegevoegd kan ook de prei en tijm erbij. Laat dit ongeveer 10 minuten wokken, keer regelmatig. Giet vervolgens de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de boter en melk toe aan de aardappels en meng het door elkaar. Voeg daarna nog een beetje nootmuskaat en zout naar smaak toe. Als de spitskool gaar is (proef even) kun je alles mengen in de wok. Je kunt ervoor kiezen om zelf nog jus te maken, maar ook zonder is het heerlijk!