Gourmetten vinden wij een van de leukste en gezelligste bezigheden tijdens de wintermaanden. Natuurlijk kan je in de supermarkt voldoende lekkere gourmetschotels vinden, maar het leek ons leuk om eens zelf alle gerechtjes te maken. Hieronder staan een aantal gerechtjes die je zelf kunt maken om te gourmetten. Tip: Ben […]
Winter
Winterrecepten en gerechten
Provençaalse kip in braadzak
Provençaalse kip in braadzak maken Provencaalse kip ip in braadzak. De braadzak zorgt ervoor dat de kip heerlijk sappig blijft en hij lekker gaar wordt in z’n eigen vocht. Dit keer kozen we voor een Provençaalse marinade, de kruiden geven een heerlijke Mediterrane smaak af. Ze gaan heel goed samen […]
Oliebollen
Wat is er nou niet lekkerder dan op oudjaarsdag zelf de lekkerste oliebollen bakken. Net warm uit de pan zijn ze nog het allerlekkerst! Heel leuk om te doen en ik weet zeker dat je je familie en vrienden er ook blij met zal maken. Snijd de appel in hele […]
Marokkaanse lamstajine
Tijdens onze vakantie in Marokko hebben we dit heerlijke gerecht leren maken. Het is een tajine met veel groente, waar je lekker mee kunt variëren. Voeg groente toe die op dat moment in het seizoen zijn, bijvoorbeeld artisjokken of om het echt Marokkaans te maken okra. Wij hebben dit tajine […]
Cheesecake in een glas
Cheesecake is een van onze favoriete nagerechten. Deze cheesecake in een glas maakte ik voor Felix z’n verjaardagsdiner. Ik wilde een wat chiquer nagerecht, wat ik van tevoren al klaar kon maken, zodat ik niet op de avond zelf nog in de keuken hoefde te staan hiervoor. Met dit gemakkelijke […]
Harira soep
Tijdens onze vakantie in Marokko hebben we tijdens een kookworkshop deze heerlijke traditionele Marokkaanse soep leren maken. Het is een heerlijke maaltijdsoep die vaak gegeten wordt met een stukje brood ernaast tijdens de lunch. In het recept zitten veel ingrediënten die vaak in de Marokkaanse keuken gebruikt worden zoals koriander […]
Hertenstoofpot
Hertenvlees is echt iets voor in de winter, bijvoorbeeld bij een heerlijk Kerstdiner. Een heerlijke herten stoofpot of hertenstoof heeft wat langer de tijd nodig om te garen, maar je zal er je gasten vast heel blij mee maken. De kracht van dit gerecht zit in de kwaliteit van het […]
Noedels met tofoe en paprika
Veel vegetariërs gebruiken tofoe als ingrediënt om vlees te vervangen. Vlees is rijk aan eiwitten en voedingsstoffen. Ook in tofoe zitten veel eiwitten en mineralen, wat het een populaire vleesvervanger maakt. De smaak van tofoe is op zichzelf niet heel sterk. Het heeft, net als bijvoorbeeld mozzarella, een vrij neutrale smaak. […]
Mexicaanse soep met bruine bonen en maïs
Deze snelle Mexicaanse soep is heerlijk op een koude dag, als de zon niet schijnt en je toch een beetje warm gevoel wilt hebben. De soep bereid je in een handomdraai. Binnen 15 minuten staat de soep op tafel. Wij serveerden de Mexicaanse soep met tortillachips. Natuurlijk niet super gezond, […]
Zalm met een mosterdkorstje
Ik ben echt een grote fan van zalm, heerlijk zacht van smaak en je kunt er eindeloos mee variëren; gestoomde zalm, pasta met zalmsnippers. Dit keer wilde ik de zalm een beetje pit geven. Zalm is van zichzelf vrij zacht van smaak en een beetje pit kan daarbij geen kwaad. Ik […]
Pasta met prei, champignons en spekjes
Wij zijn gek op pastarecepten. Je kunt er zo veel kanten mee op, het is vaak snel klaar en smaakt eigenlijk altijd goed! Dit pastarecept is geen uitzondering op de regel. De ingrediënten die we hier hebben gebruikt zou je ook gemakkelijk kunnen vervangen door iets anders. Zo hebben wij eerder […]
Hongaarse Goulash
Goulash is zo’n beetje het bekendste gerecht uit Hongarije. Tijdens ons bezoek in Budapest hebben we hier heel erg van genoten. We kregen in 1 restaurant zelfs een recept mee. Goulash is in elke streek in Hongarije weer anders. Dit recept is niet 100% hetzelfde als degene die we in het […]
Bladerdeegtaartje met gehakt
Dit is een eenvoudig en lekker voorgerecht. De bladerdeegtaartjes met gehakt hebben wij gegeten als voorgerecht bij de langzaam gegaarde kabeljauw met ratatouille. De hartige taartjes zijn een goede afwisseling op het zachte van de kabeljauw en ratatouille. Je kunt zelf natuurlijk het gehakt op smaak brengen zoals je zelf wilt. […]
Langzaam gegaarde kabeljauw met ratatouille
Vis is een heerlijk ingrediënt om langzaam te garen. Voor dit langzaam gegaarde gerecht met ratatouille hebben wij kabeljauw gebruikt. Je kunt hiervoor elke andere stevigere witvis gebruiken. Door de kabeljauw te marineren begin het gaarproces al vroeg in de bereiding. De lage temperatuur van de oven maakt de zachte kabeljauw […]