Home » Recepten » Bladerdeegtaartje met gehakt
bladerdeegtaartje met gehakt

Bladerdeegtaartje met gehakt

Dit is een eenvoudig en lekker voorgerecht. De bladerdeegtaartjes met gehakt hebben wij gegeten als voorgerecht bij de langzaam gegaarde kabeljauw met ratatouille. De hartige taartjes zijn een goede afwisseling op het zachte van de kabeljauw en ratatouille. Je kunt zelf natuurlijk het gehakt op smaak brengen zoals je zelf wilt. Zo kun je het minder pittig maken door de chilipoeder door paprikapoeder te vervangen. De kaneel- en komijnpoeder geven het gehakt een warme smaak.

Ingrediënten voor 4 taartjes

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en klop 2 eieren in een bakje. Snijd de paprika en tomaat in kleine stukjes. Zet een steelpan op het vuur en rul het gehakt aan totdat het bruin is. Voeg de kruiden toe en meng het goed door elkaar. Als dat gemengd is kun je de paprika en tomaat toevoegen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg op het laatst een eetlepel verse fijngesneden peterselie toe. Zet het vuur uit en laat het vlees nog even in de pan staan.

Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de werkplaats met wat bloem en rol het bladerdeeg ongeveer 1,5 zo groot uit. Plaats het bladerdeeg op een bakplaat met bakfolie. Leg 1/4 van het gehakt in het midden van elk stukje bladerdeeg en laat de randen vrij. Bestrijk de randen met het ei. Verdeel de rest van het ei over het gehakt op de bladerdeegtaartjes. Als het goed is blijft het ei in het midden liggen. Plaats de taartjes 10 minuten in de oven, of totdat de randen goudbruin zijn. Eet smakelijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*