Blancheren is een kooktechniek waarbij voedsel kort wordt gekookt en vervolgens snel wordt afgekoeld in ijskoud water of onder koud stromend water. Blancheren wordt gebruikt om groenten, fruit, noten en sommige vleessoorten voor te bereiden voordat ze verder worden verwerkt, ingevroren of geconserveerd. Blancheren bestaat uit een aantalstappen. Je brengt […]
Kooktips
Kooktips en advies
Sous Vide koken: met precieze temperaturen koken
Sous vide koken is een innovatieve kooktechniek die de laatste jaren steeds populairder is geworden in zowel professionele keukens als bij thuiskoks. Het staat bekend om zijn vermogen om voedsel op een precieze en consistente manier te bereiden, waardoor smaken worden versterkt en texturen perfect worden behouden. In dit artikel […]
SmaakGenot: handig online warenhuis voor eten, kruiden, dranken en delicatessen
Onlangs kwamen we SmaakGenot in onze zoektocht naar kruiden en ingrediënten tegen: een (voor ons) nieuw online warenhuis met een focus op goed en verantwoord eten waarbij je makkelijk je favoriete ingrediënten in één keer besteld. Op de website van SmaakGenot vind je namelijk verschillende kleinere ambachtelijke winkels: gerund door […]
Deze kruiden doen het goed in de Nederlandse kruidentuin
In de supermarkt, de buurtwinkel en de groothandel staan er vaak kleine kruidenplantjes, maar welke van die kruidenplantjes zijn nou bij uitstek geschikt om je kruidentuin te zetten of binnen te bewaren. Heeft het zin om dat potje te kopen of bezwijkt het plantje binnen een mum van tijd? We […]
Gietijzeren pan inbranden
Wanneer je een nieuwe gietijzeren pan hebt gekocht, is het goed om de pan in te branden. Op deze manier gaat de pan langer mee. Door het inbranden voorkom je dat het eten blijft plakken aan de pan tijdens het koken, je creëert een soort anti-aanbak laag. Bij het inbranden […]
Getest: de Dinnerly maaltijdbox
Ongeveer een half jaar geleden hebben we ook al eens over de verschillende maaltijdboxen geschreven en deze maaltijdboxen onderling vergeleken. Destijds hebben we onder meer gekeken naar de maaltijdboxen van onder meer HelloFresh, Ekomenu, Familiebox, Marley Spoon en de Krat. De maaltijdboxen markt is er één die veel in beweging […]
Tajine Kopen: De Beste Tajine
De tajine is een Noord-Afrikaanse pan met een kegelvormige deksel. De naam ‘tajine’ slaat ook op de ondiepe, ronde, aardewerken schaal waarin het voedsel wordt bereid. Traditioneel is de tajine gemaakt van aardewerk, maar tegenwoordig zijn er ook gietijzeren varianten. Door zijn iconische vorm en aardewerk is de tajine geschikt […]
Top 10 kookboeken: 10 x de beste kookboeken
Als kookliefhebber hebben we inmiddels redelijk wat kookboeken van binnen mogen bewonderen. Er zijn zo veel goede, mooie en informatieve kookboeken dat het moeilijk is om te bepalen welk kookboek je nu in huis moet hebben. Met deze top 10 kookboeken hebben we, volgens ons, de beste kookboeken van dit […]
Stomen
Stomen, een hele gezonde manier om je gerecht te bereiden. Stomen werkt vooral goed bij wat zachtere groenten zoals broccoli, peultjes of asperges. Maar ook vis stomen gaat heel gemakkelijk én snel. Het voordeel van stomen is dus dat het heel gezond is. Dat komt omdat je voor de bereiding […]
Kippenbouillon
Zelf bouillon maken is natuurlijk het allerlekkerst. Vele malen smaakvoller dan bouillonblokjes, en bovendien ook een stuk minder zoutig! Moeite? Nauwelijks.. Je doet alle ingrediënten in een pan, deksel erop, vuur laag en lekker laten staan! Bereiden Voeg het water toe aan een pan met dikke bodem. Snijd de wortel […]
Tajine
De tajine is een Noord-Afrikaanse pan met een kegelvormige deksel. De naam ’tajine’ slaat ook op de ondiepe, ronde, aardewerken schaal waarin het voedsel wordt bereid. Traditioneel is de tajine gemaakt van aardewerk, maar tegenwoordig zijn er ook gietijzeren varianten. Door zijn iconische vorm en aardewerk is de tajine geschikt als […]
Kruiden bewaren
Verse kruiden zijn altijd lastig te bewaren voor langere tijd. Om ze zo lang mogelijk in de koelkast te kunnen bewaren is het belangrijk dat je de verse kruiden schoon spoelt met koud water en ze daarna in een afgesloten zakje in de koelkast legt. Zo kan je sommige kruiden […]