Home » Recepten » Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

Harira soep

Harira soep

Tijdens onze vakantie in Marokko hebben we tijdens een kookworkshop deze heerlijke traditionele Marokkaanse soep leren maken. Het is een heerlijke maaltijdsoep die vaak gegeten wordt met een stukje brood ernaast tijdens de lunch. In het recept zitten veel ingrediënten die vaak in de Marokkaanse keuken gebruikt worden zoals koriander […]

Noedels met tofoe en paprika

Veel vegetariërs gebruiken tofoe als ingrediënt om vlees te vervangen. Vlees is rijk aan eiwitten en voedingsstoffen. Ook in tofoe zitten veel eiwitten en mineralen, wat het een populaire vleesvervanger maakt. De smaak van tofoe is op zichzelf niet heel sterk. Het heeft, net als bijvoorbeeld mozzarella, een vrij neutrale smaak. […]

gegrilde groenten

Pasta met gegrilde groenten en kappertjesdressing

Met deze gegrilde groenten kun je eindeloos variëren. Het liefst wel met groente die hun bite bewaren, maar ook met courgette zou je dit gerecht makkelijk kunnen maken. Door de langere oventijd worden de groente knapperig van buiten en zacht van binnen. De kappertjesdressing maakt de zoete groenten heerlijk fris […]

paprika- tomatensoep

Paprika- tomatensoep met gember en kurkuma

Soep, heerlijk om lekker bij op te warmen als het buiten koud is. Gemakkelijk voor als je een grote groep eters krijgt omdat je het vantevoren kunt maken én natuurlijk gewoon erg lekker. Dit keer maakte wij een speciale soep: paprika- tomatensoep met gember en kurkuma als kruiden. Voor dit […]

ovenschotel

Sperziebonen en wortelschotel

Sperziebonen, een groente die je eigenlijk bijna alleen maar gebruikt ‘zoals ze zijn’ als gekookte groente, of in een wokgerecht, maar wist je dat ze ook heel geschikt zijn voor in een ovenschotel? Wij probeerden het uit en maakten deze heerlijke sperziebonen en wortelschotel uit de oven. Een laag groenten […]

stamppot zoete aardappel

Stamppot van zoete aardappel

De wintertijd ging afgelopen weekend in, wat de koude dagen en nachten toch weer een stuk dichterbij brengt. Wat is er dan lekkerder dan comfort food. Voedsel waarbij je lekker gaat voelen, vol met smaken waar je helemaal blij van wordt. Dat heb ik ook bij deze stamppot van zoete […]

Ratatouille

Homemade ratatouille

Met al wel een lekker vleesje in huis en nogal wat groente, leek het ons leuk een keer een eigen variant op ratatouille te maken. En dat lukte heel goed! We kennen ratatouille natuurlijk allemaal wel van de Disney film met het muisje, maar het is bovenal een heerlijk stoofgerecht […]

Pittige venkel en paksoi

Pittige paksoi en venkel

Vandaag las ik een artikel dat mensen die pittig eten langer leven. Lucky me! Dit geluk wil ik graag met jullie delen. Vandaar dat ik deze lekkere pittige paksoi en venkel maak. Voordelen? 1) het is pittig 2) het is lekker 3) het is snel klaar 4) het is vegetarisch. […]

Komkommersoep

Snelle, frisse komkommersoep

Normaal maak je natuurlijk alleen komkommersoep tijdens de komkommertijd. Helaas was deze al gevuld met andere lekkere recepten, te denken aan deze heerlijke mosselen en kabeljauw. Vandaar dat we aan het einde van het komkommerseizoen, met komkommer uit eigen tuin, deze soep gemaakt hebben. Een heerlijk frisse, maar vooral snelle soep. Bereiden Snijd […]

yoghurt pannenkoekjes

Yoghurt pannenkoekjes met sinaasappel

Wist je dat je pannenkoekjes ook met yoghurt kunt maken in plaats van met melk? Dat kan dus en het is heerlijk. Door het gebruik van yoghurt krijg je een dikker beslag, waardoor het ideaal is voor het maken van kleine pannenkoekjes (in de stijl van American pancakes). Wij besloten […]

couscous met ras-el-hanout groente

Couscous met Ras-el-Hanout groente

De Ras-el-Hanout is een kruidenmengel dat zijn oorsprong kent in Marokko. In het mengsel, dat in Noord-Afrika verschillende varianten kent, zitten 20 of meer verschillende kruiden en specerijen. Vanwege de grote hoeveelheid kruiden is het een super makkelijke manier om je eten lekker te kruiden, zonder veel in huis te […]

pasta gegrilde groente

Macaroni met gegrilde groenten

Wij zijn op vakantie. Dat betekent een heleboel leuke dingen doen, relaxen en het liefst laat en lang eten. Doordat we vandaag veel hebben gelopen en gefietst hebben we een lekkere trek gekregen. En wat maak je dan? Inderdaad, lekkere pasta. Vandaag hebben we de BBQ aangeslingerd, onze groenten gegrild […]

taco

Vegetarische taco’s

Taco’s komen officieel uit de Mexicaanse keuken, maar zijn hier in Nederland ook heel populair. De taco is een tortilla, die wordt gebakken, waardoor hij hard wordt, als een groot stuk tortilla chips. Deze kan je dan vullen met een saus naar smaak. Heerlijk en leuk om veel mee te […]

eindresultaat

Groentetajine met rozijnen en walnotencouscous

Op deze heerlijke zomerse dag hadden we geen zin om lang in de keuken te staan. We kozen daarom voor een heerlijke groentetajine met couscous. Deze zoete groentetajine is zo makkelijk om te maken dat je nauwelijks het idee hebt dat je kookt. Heb je nog geen tajine? Bekijk onze […]

hamburger met guacamole

Guacamole

Een zelfgemaakte guacamole kun je op verschillende manieren gebruiken. Het is heerlijk op een broodje met gerookte kip, op een toastje óf zoals in dit voorbeeld bij een hamburger (al dan niet met broodje). Bereiden Snij de guacamole door tweeën en verwijder de pit. Haal met een lepel het vruchtvlees […]

Rijk gevulde omelet

Rijk gevulde omelet

Een heerlijke lunch; een rijk gevulde omelet voor twee. Gezond en lekker. Wat ik leuk vind aan dit gerecht is dat het daarnaast ook nog eens heel makkelijk om te maken is. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Rijk gevulde omelet maken Klop in een bakje de eieren los […]

Paprikasoep

Paprikasoep met tijm

Een super simpele, maar overheerlijke paprikasoep. Door de tijm krijgt de paprikasoep een extra dimensie. De groentebouillon die verwerkt is in de soep kun je ook zelf maken. Een bouillonblokje kan ook voldoen. Bereiden Voor het bereiden van de paprikasoep met tijm begin je met het opwarmen van de olijfolie. […]

pasta met room eindresultaat 2

Pasta met roomsaus (vegetarisch)

Een leuk alternatief op de bekende pasta roomsaus, die meestal met vlees of zalm is. Dit keer met groenten! Gezond, lekker en vooral heel praktisch. Vandaag heb ik dit pastagerecht gemaakt met de restgroenten die ik nog over had. Wanneer je in je eentje woont en daarom alleen voor jezelf […]

Gazpacho

Gazpacho is een traditionele Spaanse soep die koud gegeten hoort te worden. Tijdens de warme zomers in Spanje vinden de bewoners het een stuk lekkerder om een koude soep te eten dan een warme, en om niet zwetend boven het vuur te hoeven staan. Gazpacho is dus eigenlijk een hele […]