Is een tomaat groente of een vrucht? En is avocado groente, fruit of zelfs een noot? Dat je met dit soort vragen zit is eigenlijk best logisch, want de scheidslijn tussen groente en fruit is niet altijd even duidelijk. Het verschil tussen groente en fruit Producten worden op verschillende manieren […]
Vegetarische recepten
Vegetarische recepten en gerechten
Harira soep
Tijdens onze vakantie in Marokko hebben we tijdens een kookworkshop deze heerlijke traditionele Marokkaanse soep leren maken. Het is een heerlijke maaltijdsoep die vaak gegeten wordt met een stukje brood ernaast tijdens de lunch. In het recept zitten veel ingrediënten die vaak in de Marokkaanse keuken gebruikt worden zoals koriander […]
Noedels met tofoe en paprika
Veel vegetariërs gebruiken tofoe als ingrediënt om vlees te vervangen. Vlees is rijk aan eiwitten en voedingsstoffen. Ook in tofoe zitten veel eiwitten en mineralen, wat het een populaire vleesvervanger maakt. De smaak van tofoe is op zichzelf niet heel sterk. Het heeft, net als bijvoorbeeld mozzarella, een vrij neutrale smaak. […]
Pasta met gegrilde groenten en kappertjesdressing
Met deze gegrilde groenten kun je eindeloos variëren. Het liefst wel met groente die hun bite bewaren, maar ook met courgette zou je dit gerecht makkelijk kunnen maken. Door de langere oventijd worden de groente knapperig van buiten en zacht van binnen. De kappertjesdressing maakt de zoete groenten heerlijk fris […]
Paprika- tomatensoep met gember en kurkuma
Soep, heerlijk om lekker bij op te warmen als het buiten koud is. Gemakkelijk voor als je een grote groep eters krijgt omdat je het vantevoren kunt maken én natuurlijk gewoon erg lekker. Dit keer maakte wij een speciale soep: paprika- tomatensoep met gember en kurkuma als kruiden. Voor dit […]
Sperziebonen en wortelschotel
Sperziebonen, een groente die je eigenlijk bijna alleen maar gebruikt ‘zoals ze zijn’ als gekookte groente, of in een wokgerecht, maar wist je dat ze ook heel geschikt zijn voor in een ovenschotel? Wij probeerden het uit en maakten deze heerlijke sperziebonen en wortelschotel uit de oven. Een laag groenten […]
Stamppot van zoete aardappel
De wintertijd ging afgelopen weekend in, wat de koude dagen en nachten toch weer een stuk dichterbij brengt. Wat is er dan lekkerder dan comfort food. Voedsel waarbij je lekker gaat voelen, vol met smaken waar je helemaal blij van wordt. Dat heb ik ook bij deze stamppot van zoete […]
Homemade Ratatouille
Met al wel een lekker vleesje in huis en nogal wat groente, leek het ons leuk een keer een eigen variant op ratatouille te maken. En dat lukte heel goed! We kennen ratatouille natuurlijk allemaal wel van de Disney film met het muisje, maar het is bovenal een heerlijk stoofgerecht […]
Pittige paksoi en venkel
Vandaag las ik een artikel dat mensen die pittig eten langer leven. Lucky me! Dit geluk wil ik graag met jullie delen. Vandaar dat ik deze lekkere pittige paksoi en venkel maak. Voordelen? 1) het is pittig 2) het is lekker 3) het is snel klaar 4) het is vegetarisch. […]
Snelle, frisse komkommersoep
Normaal maak je natuurlijk alleen komkommersoep tijdens de komkommertijd. Helaas was deze al gevuld met andere lekkere recepten, te denken aan deze heerlijke mosselen en kabeljauw. Vandaar dat we aan het einde van het komkommerseizoen, met komkommer uit eigen tuin, deze soep gemaakt hebben. Een heerlijk frisse, maar vooral snelle soep. Bereiden Snijd […]
Yoghurt pannenkoekjes met sinaasappel
Wist je dat je pannenkoekjes ook met yoghurt kunt maken in plaats van met melk? Dat kan dus en het is heerlijk. Door het gebruik van yoghurt krijg je een dikker beslag, waardoor het ideaal is voor het maken van kleine pannenkoekjes (in de stijl van American pancakes). Wij besloten […]
Couscous met Ras-el-Hanout groente
De Ras-el-Hanout is een kruidenmengel dat zijn oorsprong kent in Marokko. In het mengsel, dat in Noord-Afrika verschillende varianten kent, zitten 20 of meer verschillende kruiden en specerijen. Vanwege de grote hoeveelheid kruiden is het een super makkelijke manier om je eten lekker te kruiden, zonder veel in huis te […]
Macaroni met gegrilde groenten
Wij zijn op vakantie. Dat betekent een heleboel leuke dingen doen, relaxen en het liefst laat en lang eten. Doordat we vandaag veel hebben gelopen en gefietst hebben we een lekkere trek gekregen. En wat maak je dan? Inderdaad, lekkere pasta. Vandaag hebben we de BBQ aangeslingerd, onze groenten gegrild […]
Vegetarische taco’s
Taco’s komen officieel uit de Mexicaanse keuken, maar zijn hier in Nederland ook heel populair. De taco is een tortilla, die wordt gebakken, waardoor hij hard wordt, als een groot stuk tortilla chips. Deze kan je dan vullen met een saus naar smaak. Heerlijk en leuk om veel mee te […]