Home » Recepten » Aziatische recepten » Pittige paksoi en venkel
Pittige venkel en paksoi

Pittige paksoi en venkel

Vandaag las ik een artikel dat mensen die pittig eten langer leven. Lucky me! Dit geluk wil ik graag met jullie delen. Vandaar dat ik deze lekkere pittige paksoi en venkel maak. Voordelen? 1) het is pittig 2) het is lekker 3) het is snel klaar 4) het is vegetarisch. Nu kan ik er nog wel een paar opnoemen, maar ik houd het voor nu even hierbij. Enjoy het maken en het eten!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 grote venkel (of 2 kleinere)
  • 1 grote paksoi (of 2 kleinere)
  • 8 el sojasaus
  • 4 cm verse gember (of 4 tl gemalen)
  • 2 el gedroogde basilicum
  • 100 gr cashewnoten
  • 10 cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper (aan te passen naar eigen smaak)
  • 2 teentjes knoflook

Bereiden

Het bereiden is redelijk eenvoudig. Zet alvast de rijst op zodat deze kan koken. Het voordeel van rijst vooraf koken is dat je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken, de rijst blijft lang warm in de pan met de deksel erop. Begin met het maken van de saus; meng in een schaaltje 1 teentje knoflook (fijngesneden) met de sojasaus, geraspte gember, basilicum en de helft van de gesnipperde rode peper. Snijd de venkel in dunne repen. Het wit van de paksoi snijd je in blokjes van 1 cm, het groen snijd je eveneens en leg je apart. Snijd de ui in halve ringen en de overgebleven knoflook en peper fijn. Zet een wok op het vuur en laat goed heet worden. Voeg wat olie toe en wok de ui, knoflook en rode peper ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de venkel en het wit van de paksoi toe en roerbak eveneens 2 minuten. Voeg vervolgens de cashewnoten, tomaten en het groen van de paksoi toe. Wok dit totdat de groene bladen beginnen te krimpen. Je kunt nu de saus bij de ingrediënten voegen. Wok dit nog 2 minuten en je kunt het eten serveren!

Als je nu denkt, poeh ik heb nog wel meer zin in pittige gerechten. Kijk dan ook even bij onze rode currypasta en pittige sesambiefstuk!

Comments are closed.