Snelle, frisse komkommersoep

Snelle, frisse komkommersoep

Normaal maak je natuurlijk alleen komkommersoep tijdens de komkommertijd. Helaas was deze al gevuld met andere lekkere recepten, te denken aan deze heerlijke mosselen en kabeljauw. Vandaar dat we aan het einde van het komkommerseizoen, met komkommer uit eigen tuin, deze soep gemaakt hebben. Een heerlijk frisse, maar vooral snelle soep.

Ingrediënten (voor 4 kommen)

  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 50 ml slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml groentebouillon

Bereiden

Snijd de ui in halve ringen, de knoflook fijn en de komkommer in blokjes. Rasp de laatste 3 cm van de komkommer en bewaar dit ter decoratie van je soep. Fruit de ui en knoflook licht aan, totdat de ui glazig begint te worden. Voeg de komkommer toe en laat dit 1 minuut meestoven. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en laat staan totdat het water kookt. Haal hierna de pan van het vuur en maak de soep glad met een staafmixer of blender. Als de soep glad is voeg je de slagroom toe, roer dit goed. Breng op smaak met gemalen peper. De soep is al klaar! Nu alleen nog de geraspte stukjes komkommer verdelen over de kommen. Hoe makkelijk was dat!?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*