Home » Mosselen
mosselen

Mosselen

Mosselen, echt een gerecht wat je meestal alleen in een restaurant eet. Maar wist je dat het ook heel simpel is ze zelf te bereiden? Wij laten je zien hoe, het gerecht is simpel, heeft weinig ingrediënten nodig én is snel klaar. Serveer de mosselen met friet of met stokbrood en een lekker sausje (bijvoorbeeld whiskey-cocktail- of remouladesaus).

HelloFresh korting

Op zoek naar een mosselpan? Bekijk onze informatiepagina over de mosselpan

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 kilo mosselen
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 2 winterpenen
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 laurierblad

Haal de mosselen uit de verpakking en kijk ze even goed na. Zorg dat je degene die al open staan of gebroken zijn eruit haalt. Spoel ze daarna goed uit in een vergiet onder de kraan, het kan voorkomen dat er nog wat zand of viezigheid aan de mosselen zit. Laat ze even uitlekken. Snijd vervolgens de uien en prei in halve ringen en de peen in blokjes. Pak vervolgens een grote pan en giet hier een scheutje olie in. Fruit hierin de ui en groente aan en roer dit een paar keer goed door. Voeg vervolgens de witte wijn, het laurierblad en zout en peper naar smaak toe. Roer nog een keer goed door en voeg vervolgens de mosselen toe. Breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur laag. Kook alles in ongeveer 5 minuten gaar.

Nu is het gerecht klaar om geserveerd te worden. Roer alles nog even goed door voordat je de pan op tafel zet. De groenten liggen anders helemaal onderin de pan. Haal het laurierblad uit de pan. Tip: gebruik je eerste lege mosselschelp als “grijpertje” om de volgende mossel gemakkelijk uit de schelp te kunnen halen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*