Munt, de meeste mensen gebruiken het alleen in de thee, maar ook als kruid in het eten kan het heel lekker zijn en je gerecht een heerlijke frisse touch geven. Om je dit te laten zien maakten wij hamburgers met munt. Heerlijke hamburgers die door het gebruik van munt bijzonder worden. Lekker op de barbecue, in een broodje hamburger of met wat friet en salade.
Ingrediënten (voor 4 hamburgers)
- 500 gram gehakt
- 12 muntblaadjes
- 1/2 citroen
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 2 el droge witte wijn
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl suiker
- zout en peper naar smaak
Het maken van de hamburgers is heel simpel. Was allereerst de muntblaadjes voorzichtig onder de kraan, het kan zijn dat er nog wat zand op zit. Snijdt ze daarna met een scherp mes fijn. Snipper vervolgens de knoflook. Pak een grote kom en doe hierin alle ingrediënten, behalve de citroen. Pak de halve citroen en rasp deze boven de kom. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar en verdeel het mengsel vervolgens in 4 even grote stukken. Rol deze stukken tot vier even grote ballen en druk deze vervolgens plat tot ongeveer 1,5 cm dikte. Braad ze in een koekenpan of op de barbecue in ongeveer 20 minuten gaar. Keer regelmatig.
Goeie tip, de hamburgers smaken heerlijk.
Bedankt voor het recept.