Home » Recepten » Herfst » Couscous met Ras-el-Hanout groente
couscous met ras-el-hanout groente

Couscous met Ras-el-Hanout groente

De Ras-el-Hanout is een kruidenmengel dat zijn oorsprong kent in Marokko. In het mengsel, dat in Noord-Afrika verschillende varianten kent, zitten 20 of meer verschillende kruiden en specerijen. Vanwege de grote hoeveelheid kruiden is het een super makkelijke manier om je eten lekker te kruiden, zonder veel in huis te hoeven hebben. Vandaag heb ik in de tajine groente met het kruidenmengel Ras-el-Hanout gemaakt, geserveerd met couscous. Ras-el-Hanout is verkrijgbaar bij de toko en in sommige supermarkten.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 winterpeen
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Ras-el-Hanout
  • 5 blaadjes munt
  • 1 el komijnzaad
  • 350 gr couscous

Bereiden

Verwarm water voor de couscous. Als deze in warm (tegen de kook aan) is, voeg je dit toe aan een schaaltje met couscous totdat het water ongeveer 1 vingerkootje boven de couscous uitkomt. Dit kun je laten staan totdat je gaat serveren, de couscous zal al het water opnemen. Zet een bord op het schaaltje, dit behoud de warmte in de couscous. Zet ondertussen de tajine of pan met dikke bodem op het vuur. Snijd de groenten in blokjes van ongeveer dezelfde grote. Snipper de knoflook en snijd de ui in halve ringen. Voeg deze met een beetje olie toe aan de pan/tajine. Fruit het aan totdat de ui glazig begint te worden, voeg dan de groenten toe. Roer het goed door elkaar en voeg na een minuut de Ras-el-Hanout toe. Kneus in een vijzel het komijnzaad fijn en voeg ook dit toe. Meng dit allemaal goed door elkaar en voeg vervolgens de gescheurde muntbladeren toe. Laat dit afgedekt nog 10 minuten stoven en je hebt een heerlijke couscous met Ras-el-Hanout groente!

Comments are closed.