Home » Recepten » Herfst » Gestoomde kip met couscous
Gestoomde kip met couscous

Gestoomde kip met couscous

Ik ben gek op couscous! Het is een lekker fris alternatief voor rijst, werkt goed bij zoete en pittige gerechten. Nadat we eerder al couscous met Ras-el-Hanout groente hebben gemaakt, is het nu tijd voor deze heerlijke gestoomde kip met couscous en in de oven gebakken groenten. Geniet van dit heerlijke gerecht met een divers aanbod aan kruiden, perfect gebalanceerd!

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 kippenbouten
  • 2 handsinaasappels
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 3 tl paprikapoeder
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 2 el Harissa (pittige saus)
  • 100 ml water
  • handjevol zwarte olijven
  • 2 cm verse gember
  • 350 gr couscous

Bereiden

Het bereiden van dit gerecht gaat in drie stappen; de kip, de groente en vervolgens de couscous (die is het makkelijkste). We beginnen dus met de kip. Ik heb voor dit gerecht een tajine gebruikt, dit zorgt ervoor dat de kip kan stomen op hoge temperatuur. Mocht je geen tajine hebben, dan raad ik een braadzak aan. De kooktijd veranderd niet. Zet de tajine op het vuur en laat hem lekker heet worden. Snij ondertussen de ui in halve ringen en de handsinaasappels in blokjes (zonder schil). Maal in een vijzel de koriander- en komijnzaad fijn. Kruid de kip met het koriander- en komijnzaad mengsel en de paprikapoeder. Als de tajine warm is fruit je de ui licht aan. Voeg daarna de kip toe en laat dit aan beide kanten aanbraden. Als de kip aangebraden is voeg je het water en de sinaasappelstukjes toe. Zet de deksel op de pan en laat 60 minuten staan. Keer de kip 1 maal om, zo blijft de warmte behouden. Je kunt nu met de groente beginnen. Verwarm de oven voor op 200ºC en snijd de groente in blokjes. Vet een bakblik in met olie en leg de groente erin. Rasp de gember en voeg die toe met de Harissa. Zet onafgedekt 20 minuten in de oven, roer halverwege om. De couscous kun je bereiden volgens de verpakking.

Voordat je de kip serveert kun je deze het beste even plukken. Zo kun je aan tafel lekker genieten van de kip, i.p.v. bezig te zijn met kluiven. Enjoy!

Comments are closed.