Provençaalse kip in braadzak maken Provencaalse kip ip in braadzak. De braadzak zorgt ervoor dat de kip heerlijk sappig blijft en hij lekker gaar wordt in z’n eigen vocht. Dit keer kozen we voor een Provençaalse marinade, de kruiden geven een heerlijke Mediterrane smaak af. Ze gaan heel goed samen […]
Hoofdgerecht
Hoofdgerechten en gerechten
Zoete kip met mango en witte rijst
Soms heb je niet zo’n zin om te koken en wil je iets makkelijks en smaakvol op tafel zetten. Dit is zo’n gerecht waarbij je weinig nodig hebt en kunt gebruiken wat je (meestal) al in je koelkast / voorraadkast hebt liggen. Alleen de verse mango moet je natuurlijk wel […]
Marokkaanse lamstajine
Tijdens onze vakantie in Marokko hebben we dit heerlijke gerecht leren maken. Het is een tajine met veel groente, waar je lekker mee kunt variëren. Voeg groente toe die op dat moment in het seizoen zijn, bijvoorbeeld artisjokken of om het echt Marokkaans te maken okra. Wij hebben dit tajine […]
Hertenstoofpot
Hertenvlees is echt iets voor in de winter, bijvoorbeeld bij een heerlijk Kerstdiner. Een heerlijke herten stoofpot of hertenstoof heeft wat langer de tijd nodig om te garen, maar je zal er je gasten vast heel blij mee maken. De kracht van dit gerecht zit in de kwaliteit van het […]
Italiaanse bol met chilikip en avocado
Sinds een paar weken hebben wij nu een airfryer in huis. Niet alleen vervangt deze de frituurpan, je kunt er ook heerlijk in bakken. Zo ook deze heerlijke chilikip! Wij aten dit op een Italiaanse bol, maar de kip is ook lekker als vlees bij een AGV-tje. Als je geen airfryer […]
Noedels met tofoe en paprika
Veel vegetariërs gebruiken tofoe als ingrediënt om vlees te vervangen. Vlees is rijk aan eiwitten en voedingsstoffen. Ook in tofoe zitten veel eiwitten en mineralen, wat het een populaire vleesvervanger maakt. De smaak van tofoe is op zichzelf niet heel sterk. Het heeft, net als bijvoorbeeld mozzarella, een vrij neutrale smaak. […]
Mexicaanse soep met bruine bonen en maïs
Deze snelle Mexicaanse soep is heerlijk op een koude dag, als de zon niet schijnt en je toch een beetje warm gevoel wilt hebben. De soep bereid je in een handomdraai. Binnen 15 minuten staat de soep op tafel. Wij serveerden de Mexicaanse soep met tortillachips. Natuurlijk niet super gezond, […]
Zalm met een mosterdkorstje
Ik ben echt een grote fan van zalm, heerlijk zacht van smaak en je kunt er eindeloos mee variëren; gestoomde zalm, pasta met zalmsnippers. Dit keer wilde ik de zalm een beetje pit geven. Zalm is van zichzelf vrij zacht van smaak en een beetje pit kan daarbij geen kwaad. Ik […]
Pasta met prei, champignons en spekjes
Wij zijn gek op pastarecepten. Je kunt er zo veel kanten mee op, het is vaak snel klaar en smaakt eigenlijk altijd goed! Dit pastarecept is geen uitzondering op de regel. De ingrediënten die we hier hebben gebruikt zou je ook gemakkelijk kunnen vervangen door iets anders. Zo hebben wij eerder […]
Hongaarse Goulash
Goulash is zo’n beetje het bekendste gerecht uit Hongarije. Tijdens ons bezoek in Budapest hebben we hier heel erg van genoten. We kregen in 1 restaurant zelfs een recept mee. Goulash is in elke streek in Hongarije weer anders. Dit recept is niet 100% hetzelfde als degene die we in het […]
Langzaam gegaarde kabeljauw met ratatouille
Vis is een heerlijk ingrediënt om langzaam te garen. Voor dit langzaam gegaarde gerecht met ratatouille hebben wij kabeljauw gebruikt. Je kunt hiervoor elke andere stevigere witvis gebruiken. Door de kabeljauw te marineren begin het gaarproces al vroeg in de bereiding. De lage temperatuur van de oven maakt de zachte kabeljauw […]
Pasta met zalmsnippers en venkel
Wij zijn echt grote fans van zalm, het heerlijk zachte visje, zeker als hij nog een klein beetje rosé is aan de binnenkant, heerlijk! Voor dit gerecht gebruikten we zalmsnippers, lekker makkelijk, zeker voor in een pastasaus. Zalm gaat heel goed samen met venkel, wat een beetje zacht, maar ook […]
Runderstoofschotel met zilveruitjes
Als het weer wat kouder wordt beginnen wij al te smachten naar zo’n heerlijke runderstoofschotel, warm en lekker vol van smaak. Ze zijn een heerlijke begeleider bij koud en nat weer. Als je een dagje binnen bent en tijd hebt om de pan lang op het vuur te hebben is dit […]
Simpele risotto met garnalen
Risotto vind ik altijd een heel bijzonder rijstgerecht. De meeste rijstgerechten moeten hun smaak hebben van een sausje of wat kruiden. Bij risotto komt de smaak van de bouillon die de rijst opneemt tijdens het koken. Deze keer besloot ik een simpele variant te maken met wokgarnalen, paprika, tomaat en […]