Home » Recepten » Runderstoofschotel met zilveruitjes
runderstoof met zilveruitjes

Runderstoofschotel met zilveruitjes

Als het weer wat kouder wordt beginnen wij al te smachten naar zo'n heerlijke runderstoofschotel, warm en lekker vol van smaak. Ze zijn een heerlijke begeleider bij koud en nat weer. Als je een dagje binnen bent en tijd hebt om de pan lang op het vuur te hebben is dit een aanrader! Wat hebben we hier voor nodig?

Ingredienten (voor 4 personen)

  • 900 gr runderlappen
  • 1 flesje dubbel bier (merk maakt niet uit)
  • 1-2 el bloem
  • 2 uien
  • 1 knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm (of 1 tl gedroogd)
  • 3 el zilveruitjes
  • 1 wortel
  • 2 plakken ontbijtkoek

Snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Doe hetzelfde met de wortel en snijd de ui en knoflook fijn. In een kom, meng de bloem met de runderlappen. Er mag een bescheiden laagje bloem op zitten. Bak in een pan met dikke bodem de ui, knoflook en een klontje boter. Als de ui glazig begint te worden voeg je de runderlappen toe. Bak deze aan totdat het vlees bruin begint te worden. Voeg vervolgens de helft van het bier, laurierblad, tijm, zout en peper naar smaak toe. Laat dit ongeveer 2 uur stoven. Kijk af en toe of het vocht niet is verdampt en het vlees aanbrand. Als er te weinig vocht in zit, voeg je wat bier toe. Voeg vervolgens de wortel en zilveruitjes toe en laat dit nog een half uur stoven. Vul weer eventueel aan met bier. In de laatste 5 minuten voeg je de kleingesneden ontbijtboek toe, verwijder wel eerst even de randjes van de ontbijtkoek voor het snijden.

Runderstoofschotel is los heel lekker, maar je kunt het ook combineren met aardappelpuree of met heerlijke krokante Vlaamse frieten!

Comments are closed.