Stoofpeertjes zijn een van mijn favoriete gerechten tijdens de herfst en winter. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs als toetje na een lekkere maaltijd. Het belangrijkste bij stoofpeertjes is dat je de juiste soort peren koopt, Gieser Wildeman is hier het beste voor geschikt. Stoofpeertjes bereiden is heel simpel, slechts een […]
Bijgerechten
Bijgerechten recepten
Bladerdeegtaartje met gehakt
Dit is een eenvoudig en lekker voorgerecht. De bladerdeegtaartjes met gehakt hebben wij gegeten als voorgerecht bij de langzaam gegaarde kabeljauw met ratatouille. De hartige taartjes zijn een goede afwisseling op het zachte van de kabeljauw en ratatouille. Je kunt zelf natuurlijk het gehakt op smaak brengen zoals je zelf wilt. […]
Tzatziki
Tzatziki is een heerlijk zomers typisch Grieks sausje op basis van yoghurt. Het is een hele simpele, door iedereen geliefde saus die perfect is voor bij een heerlijke barbecue. In tzatziki zit naast yoghurt ook komkommer wat het heerlijk fris maakt. Begin met het raspen van de komkommer, je hoeft […]
Zoetzure komkommer
Zoetzure komkommers zijn heerlijk bij pittige gerechten. Het kent z’n oorsprong dan ook in Azië. Het is super makkelijk om te maken, alleen voor de smaak is het lekkerste als je ‘m een nacht (of dag) in de koelkast bewaart. Hoe maak je dit? Nu komt het makkelijke gedeelte; meng […]
Frisse salade
Salades eten wij niet heel vaak, maar toevallig hadden we dit keer een krop ijsbergsla in huis en daar moet je dan natuurlijk wel wat mee doen! Een salade is eigenlijk heel gemakkelijk te maken, omdat je er van alles in kunt doen wat je nog over hebt liggen. Denk […]
Gevulde druivenbladeren
Gevulde druivenbladeren, in veel landen (Griekenland, Libanon, Turkije en landen in het midden Oosten) een delicatesse, maar in Nederland helaas iets minder bekend. En dat terwijl er ook hier veel mensen druiven telen, maar dan vooral voor de druiven zelf. Gevulde druivenbladeren kunnen warm, maar ook koud gegeten worden. Het […]
Simpele aardappelsalade
Hoe maak je een eenvoudige aardappelsalade als lekker bijgerecht voor bij een barbecue of voor een heerlijk diner? Wanneer je veel mensen te eten hebt ben je vaak al lang genoeg bezig met het voorbereiden voor hoofdgerechten en andere bijzaken, dat je niet zo veel tijd meer over hebt voor […]
Appel kaneel muffins met krenten
Het is altijd leuk om muffins te maken. De vormpjes hebben vrolijke kleurtjes, de cakejes zijn schattig, het is lekker én het ziet er leuk uit op een presenteerschaal. Muffins zijn ideaal, ze vergen namelijk weinig werk en hoeven niet zo lang in de oven. Dit keer appel kaneel muffins […]
Kipsaté
Met het lekkere weer wat voor vrijdag verwacht werd en een barbecue op de planning besloot ik zelf kip te marineren om kipsaté van te maken. Ik koos voor een zoete marinade, maar wel met een beetje pit. Heerlijk, en natuurlijk niet alleen lekker voor op de BBQ mét zelfgemaakte […]
Krokante kip
Krokante kip een heerlijke zelfgemaakte vervanging voor gewone kipfilet blokjes of kipschnitzels. Het is heel gemakkelijk om zelf krokante kip te maken, er zijn maar weinig ingrediënten voor nodig én het is zo klaar! Verder is dit bijgerecht goed te combineren met bijvoorbeeld rijst en groente, maar ook bij aardappeltjes, […]
Guacamole
Een zelfgemaakte guacamole kun je op verschillende manieren gebruiken. Het is heerlijk op een broodje met gerookte kip, op een toastje óf zoals in dit voorbeeld bij een hamburger (al dan niet met broodje). Bereiden Snij de guacamole door tweeën en verwijder de pit. Haal met een lepel het vruchtvlees […]
Eiersalade met bieslook
Op een mooie zonnige dag (of gewoon een relaxte dag) is het heerlijk om te borrelen met een stokbroodje en een salade. Vandaag maken we een eiersalade met bieslook. Het is een eenvoudig recept, waardoor je bijna net zo snel klaar bent als wanneer je een bakje salade koopt. Wat […]
Aardappel anders
Ook weleens genoeg van die saaie aardappels? Wij in ieder geval wel, soms bakken we ze voor wat extra smaak, maar eigenlijk kan je veel meer leuke dingen doen met aardappels. Hier laten we je een leuk voorbeeld zien over hoe je aardappels wat spannender en op een leukere manier […]