Home » Recepten » Bijgerechten » Guacamole
hamburger met guacamole

Guacamole

Een zelfgemaakte guacamole kun je op verschillende manieren gebruiken. Het is heerlijk op een broodje met gerookte kip, op een toastje óf zoals in dit voorbeeld bij een hamburger (al dan niet met broodje).

Ingrediënten voor de perfecte guacamole

  • 1 avocado
  • 50 gr crème fraîche
  • 1 tomaat, zaadlijst verwijderd en in kleine stukken gesneden
  • 0,5 ui, fijngesnipperd
  • 1 el citroensap
  • zout en peper
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 el versie korianderbladen

Bereiden

Snij de guacamole door tweeën en verwijder de pit. Haal met een lepel het vruchtvlees van de schil los en prak met een vork de guacamole. Voeg de tomaat, crème fraîche, ui, citroensap, knoflook, korianderbladen, zout en peper toe en meng het geheel.

Zoals gezegd serveren wij het op een Mexicaanse hamburger. Het scherpte van de kruiden in de hamburger werkt goed met het frisse van deze guacamole. Wil je ‘m liever iets pittiger? Voeg een groene peper toe.

Comments are closed.