Home » Recepten » Gegrilde kippenbouten

Gegrilde kippenbouten

Persoonlijk vind ik het heerlijk om af en toe eens lekker te kluiven. niets is lekkerder dan een sappige kipkluif op z’n tijd. Deze keer maakten we gegrilde kippenbouten op de BBQ. Heerlijk en lekker kruidig. Natuurlijk ook gewoon te maken in de pan en bijvoorbeeld lekker als simpel hoofdgerecht met aardappels en groenten, maar dit keer dus als deel van een heerlijke BBQ.gemarineerde kippenbouten

Ingrediënten voor ongeveer 6 kippenbouten

  • 6 kippenbouten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 60 ml honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember (of 1 theelepel gemberpoeder)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel chilivlokken

Pak een grote kom waarin je straks alle kippenbouten gemakkelijk kunt marineren. Pers de knoflooktenen boven de kom uit. Schil en snijdt de gember in dunne plakjes en doe ook dit in de kom. Snijdt de citroen door tweeën en knijp beide helften uit boven de kom. Voeg hierna de rest van de ingrediënten (behalve de kippenbouten) toe aan het mengsel en roer dit goed door elkaar. Leg daarna de kippenbouten in de marinade en keer deze er een paar keer in om, zodat overal wat marinade zit. Dek de schaal af en zet deze, om de marinade goed in te laten trekken, een paar uur weg in de koelkast. Draai de kippenbouten halverwege nog een keer om zodat ook de andere kant van de kippenbouten goed in de marinade zitten.

Nu kan je gaan beginnen met het braden van de kippenbouten. Dit kan natuurlijk gewoon in de pan. Bak hiervoor op hoog vuur de kippenbouten aan, zodat het velletje mooi bruin wordt. Doe hierna een klein scheutje water in de pan, zet het vuur laag en laat de bouten nog ongeveer 20 minuten langzaam gaarstoven.

Wij hebben de kippenbouten echter gegrild op de BBQ. Dit doe je door de kippenbouten eerst door ze regelmatig te keren aan alle kanten mooi bruin te bakken, daarna de deksel op de BBQ te doen en de kip zo lekker gaar te stomen in ongeveer 35 minuten. Draai de kip regelmatig zodat deze niet aanbrandt. De kip wordt extra lekker wanneer je halverwege de braadtijd nog wat overgebleven marinade over de kip heen giet. Eet smakelijk

kippenbouten2

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*