Home » Recepten » Hoofdgerecht » Mexicaanse karbonades
mexicaanse karbonade

Mexicaanse karbonades

Je leest het goed; Mexicaanse karbonades. Een heerlijk alternatief voor de speklapjes op de BBQ. Het is niet iets wat we vaak terug zien op de BBQ, daarom is het juist een verassing voor je gasten (of jezelf wat dat betreft). Wat deze karbonades ook heel bijzonder maakt is het smaakpalet wat je tong raakt. De heerlijk gerookte smaakt, aangevuld met de scherpte van de knoflook en het frisse van de koriander en citroen. Een aanrader voor elke BBQ.

Ingrediënten voor 4 karbonades

  • 4 karbonades
  • 1 el chilipoeder (of vlokken)
  • 1 el verse koriander
  • 1 tl oregano
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • het sap van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

Het maken van de Mexicaanse karbonades

Om de karbonades van flink wat smaak te voorzien moeten de karbonades 2 uur marineren. Voor de marinade meng je de chilipoeder, koriander, oregano, knoflook, citroen, olijfolie en zout en peper goed door elkaar. Leg de karbonades hierin en giet met een lepel wat marinade over de bovenkant van de karbonades, zodat overal wat marinade zit. Leg de karbonades hierna afgedekt in de koelkast.karbonade

Wij hebben de karbonades op de BBQ bereid, maar in de pan kan natuurlijk ook. Zorg voor een pan op hoog vuur en bak de karbonades zodat de huid goed is dichtgeschroeid. zet het vuur lager en doe een deksel op de pan. Laat vervolgens nog een paar minuten staan.

Maar goed, wij hebben dus de BBQ gebruikt. Zorg voor goed hete kolen en leg de karbonades op een rooster op het vuur  (bewaar de marinade). Zet de deksel op de BBQ en bak aan beide kanten 5 minuten. Verrijk de karbonades na het keren met een extra laagje van de overgebleven marinade. Haal de karbonades van het vuur en laat nog even een paar minuten rusten (of leg ze aan de zijkant van de BBQ). Heerlijk met een Mexicaans biertje!

Comments are closed.