Home » Mexicaanse hamburgers

Mexicaanse hamburgers

Mexicaanse hamburgers, wij maakte ze voor een BBQ met een Mexicaans tintje. Maar natuurlijk zijn ze ook heerlijk om ‘gewoon' te braden. Ze kunnen gemakkelijk dienen als lekker hoofdgerecht in combinatie met een broodje, salade en eventueel gebakken aardappeltjes. Deze hamburgers zijn kruidig en daardoor erg lekker en weer eens wat anders. Lees hier hoe je ze zelf kunt maken. Om het de Mexicaanse sfeer door te zetten, en gewoon omdat het er heel goed bij past is het lekker de burgers te serveren met zelfgemaakte guacamole.

HelloFresh korting

Ingrediënten 6 burgers

hamburger

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1,5 theelepel komijn
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel

Het maken van de Mexicaanse hamburgers gaat niet veel anders dan wanneer je een normale burger zou maken. Pak een grote schaal, waarin je gemakkelijk alle ingrediënten kunt mengen. Begin met het snipperen van de ui en pers de knoflook. Doe dit in de schaal en voeg daarna de rest van de ingrediënten toe. Je kunt nog wat zout en peper naar smaak toevoegen. Meng dit goed (dit gaat het makkelijkst met je handen) en kneed het daarna tot een stevige mix. Verdeel de gehakt-mix daarna in 6 gelijke stukken, leg deze een voor een op een groot plat bord en druk ze voorzichtig plat tot je 6 gelijke burgers hebt van ongeveer 1,5 cm dikte. Om te zorgen dat de burgers wat steviger zijn en niet zo snel uit elkaar vallen is het handig ze minimaal een kwartiertje in de koelkast te leggen voordat je ze gaat braden.

Bak de hamburgers op de BBQ en draai ze regelmatig om. De hamburgers zullen wat dikker worden en steviger aanvoelen naarmate ze langer op het vuur hebben gelegen, hieraan merk je dat ze gaar zijn. Eet smakelijk!

hamburger4

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*