Op een mooie zonnige dag (of gewoon een relaxte dag) is het heerlijk om te borrelen met een stokbroodje en een salade. Vandaag maken we een eiersalade met bieslook. Het is een eenvoudig recept, waardoor je bijna net zo snel klaar bent als wanneer je een bakje salade koopt. Wat hebben we hier voor nodig.
Ingrediënten voor 1 schaaltje
- 4 eieren
- ongeveer 1 el vers gesneden bieslook
- 3 el mayonaise
- 0,5 el dijonmosterd
- zout en peper naar smaak
Bereiding eiersalade met bieslook
Het bereiden van de eiersalade met bieslook begint natuurlijk met het hard koken van de eieren. Pel ze en snijd ze in kleine stukjes (mag onregelmatig). Voeg de bieslook, zout, peper, mosterd en mayonaise toe en roer het tot alles goed gemengd is. Serveer met verse stokbrood.
Tip: ook lekker is het stokbrood vervangen door komkommer. Snijd de komkommer in plakjes en leg de eiersalade erop. Heerlijk en een stuk minder vullend (vooral lekker tijdens de BBQ).