Home » 7 Vegetarische top kookboeken

7 Vegetarische top kookboeken

Vegetarische kookboeken zijn steeds populairder aan het worden. Yotam Ottolenghi wint sterk aan populariteit en samen met o.a. het kookprogramma 24Kitchen kiest men steeds vaker bewust voor een vegetarische maaltijd. In de Nederlandse keuken is het vlees of vis het ster in het gerecht. Met deze 7 leuke en afwisselende kookboeken laten we je zien dat vegetarische koken ook helemaal hot is!

HelloFresh korting

Plenty – Yotam OttolenghiPlenty

1Een boek van Yotam Ottolenghi kan natuurlijk niet ontbreken in een toplijst van vegetarische kookboeken! Hij is een echte legende op het gebied van vegetarisch koken. Zijn boek staat vol originele recepten met een grote verscheidenheid aan ingrediënten. Het boek is clean, duidelijk en bevat mooie foto’s. Het enige minpunt is dat hij soms ingrediënten noemt waar moeilijk aan te komen is, maar de combinaties die hij maakt zijn subliem!

Bekijk op bol.com


Vlees noch Vis – Estee Strookervlees noch vis

2Estee Strooker, wie kent haar niet van de heerlijke recepten die ze maakt bij 24kitchen in haar programma “Vlees noch Vis”?! Daarnaast was ze in 2010 de eerste winnaar van MasterChef in Nederland. Dus haar boek kon niet anders dan een grote hit worden, én dat is het ook. Estee Strooker houd van experimenteren en gewaagde combinaties, wat leidt tot 60 heerlijke originele recepten. Je kunt in het boek alles vinden van desserts tot hoofdgerechten. Wat zeker de moeite waard is zijn de spinaziepannenkoeken!

Bekijk op bol.com


Vegetarische Tajines & Couscous – Ghillie BasanVegetarische tajines en couscous

3Als je ons een beetje kent weet je dat wij van het koken in een tajine houden. Ghillie Basan heeft meerdere kookboeken met tajines in de hoofdrol. Ze staat bekend om haar heerlijke Marokkaanse recepten en geweldige combinaties, die ook voor mensen die niet erg thuis zijn in de Marokkaanse keuken wel goed te maken zijn. In dit boek vind je 65 vegetarische recepten uit de tajine. Ook geeft ze tips voor een heerlijke couscous, salades en ingemaakt fruit. Een echte aanrader dit boek en ook zeker niet duur!

Bekijk op bol.com


Oh She Glows – Angela Liddonoh she glows

4Deze Canadese kookliefhebber heeft een razend populaire foodblod ohmyglow.com. Haar eerste boek ging als warme broodjes over de toonbank. Dit is de internationale opvolger en is minstens net zo populair. De recepten zijn vaak makkelijk uit te voeren. Ze brengt veel smaak in haar recepten door (veel) kruiden toe te voegen. Als je net begint met koken kan dit in het begin afschrikken. Dit veganistische kookboek is een must-have voor de kookliefhebber!

 

Bekijk op bol.com


Veg! – Hugh Fernley-WittingstallVeg!

5Hugh Fernley Wittingstall is een bekende Britse TV kok, die daarnaast ook een aantal kookboeken heeft uitgebracht. Dit kookboek is geheel vegetarisch en staat vol met allerlei verschillende recepten met groente in de hoofdrol. Met dit boek wilde hij laten zien dat vegetarisch eten helemaal niet saai of weinig voedzaam hoeft te zijn. Het boek is geschikt voor zowel echte vegetariërs als mensen die het gewoon eens willen proberen. De recepten zijn veelal gemakkelijk te bereiden.

Bekijk op bol.com


Minibijbel Vegetarische gerechten – FergusonMinibijbel vegetarische gerechten

6Deze minibijbel is echt een aanrader voor de beginnende vegetariër. Het bevat informatie over belangrijke groepen ingrediënten binnen de vegetarische keuken en heerlijke veelal makkelijk te bereiden recepten. Het boek heeft voor iedereen wat wils, er staan recepten in voor soepen, hoofdgerechten, maar ook voor brood en bijvoorbeeld hartige taarten. Heerlijk en veel variatie!

 

Bekijk op bol.com


Fourplay – Marta MajewskaFourplay

7De van oorsprong Poolse Marta Majewska is wereldwijd bekend van haar foodblog Princess Misia en heeft ook meerdere kookboeken geschreven. De recepten in dit kookboek zijn, heel origineel, ingedeeld per seizoen. Haar manier van koken is speels en origineel. Alleen al door de mooie foto’s in het boek krijg je zin om te koken, maar als je eenmaal begint zal je zien dat de recepten ook gemakkelijk te maken zijn. Haar boek werd in 2014 genomineerd voor beste vegetarische kookboek door vegeratiers.nl. Een echte aanrader dus!

Bekijk op bol.com

2 Reacties

  1. Mijn vriendin is verzot op kookboeken! Nu we graag wat meer vegatarisch willen gaan eten heb ik er een voor haar aangeschaft. Moet wel toegeven dat we kookboeken voornamelijk gebruiken voor inspiratie.

  2. Goede lijst. Fourplay ken ik nog niet. Het boek van Ottolenghi is wel een aanrader. Ik maak zelf regelmatig iets uit Plenty More

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*