Home » De beste broodtrommels kiezen

De beste broodtrommels kiezen

De beste broodtrommel

Of je nu zelf een goede broodtrommel wilt om je lunch in te bewaren of voor je kinderen: er zijn honderden soorten broodtrommels waar je uit kunt kiezen. De broodtrommel is niet alleen een handige manier om je brood vers te houden, maar ook een milieubewuste. Nemen jouw collega’s hun brood mee in een plastic zakje? Met het gebruik van een broodtrommel geef je het goede voorbeeld. Hier vind je meer informatie over de broodtrommel, maar ook de vijf beste broodtrommels en waar je op moet letten als je een broodtrommel gaat aanschaffen!

HelloFresh korting

Waarom is een broodtrommel handig?

Een broodtrommel is om meerdere redenen handig. De eerste en meest belangrijke reden is dat het brood lekker lang vers blijft. Ook het beleg blijft goed en is daardoor dus nog steeds lekker als het een paar uur in de trommel heeft gezeten. De tweede reden is dat je, naast brood, ook allerlei andere snacks in de broodtrommel erbij kunt leggen. Tot slot is een broodtrommel ook een milieubewuste manier om je lunch op te bergen. Je kunt afscheid nemen van plastic en kiezen voor een duurzame trommel die jarenlang meegaat.

Maak kennis met de top 5

Er zijn twee soorten broodtrommels waar je uit kunt kiezen. De lunchbox, maar ook de grote broodtrommel waar je hele broden in kunt bewaren. Deze kun je bijvoorbeeld op het aanrecht zetten met brood erin. Op deze manier heb je altijd vers brood en hoef je het niet eerst te ontdooien voordat je het gaat gebruiken. Er zijn veel verschillende broodtrommels verkrijgbaar, maar er kan er maar één de beste zijn. Voor ons is de beste broodtrommel: de Goodbyn Bynto Lunchbox. Hieronder vind je de voor- en nadelen van de top 5 broodtrommels.

1: Goodbyn Bynto Lunchbox

Deze broodtrommel is van alle gemakken voorzien. De Goodbyn Bynto Lunchbox bestaat uit drie handige vakken waar je verschillende dingen in kunt doen. Zo blijven brood en bijvoorbeeld snacks van elkaar gescheiden, maar kun je ook het beleg apart in een bakje doen. Worteltjes, koekjes, tomaatjes of een andere extra lekkernij kunnen in het derde bakje. Verder is de Goodbyn Bynto Lunchbox gemaakt van goedgekeurde materialen en gaat hij jarenlang mee. Ook is de broodtrommel geschikt om in de vaatwasser te doen; wel op het bovenste rek. De prijs, €13,95, zorgt voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

2: Bamboe lunchbox

Op zoek naar een leuke én duurzame broodtrommel? Kies dan voor de Bamboe Lunchbox. Het voordeel van deze lunchboxen is dat ze zowel voor kinderen als volwassenen verkrijgbaar zijn. Je kunt daarnaast kiezen uit leuke prints. Deze bamboe lunchbox heeft een houten deksel dat goed afsluit dankzij de siliconen afdichtring. De binnenkant van de lunchbox heeft ook veel voordelen. Zo zit er een uitneembare verdeler in waarvan je, wanneer je wilt, gebruik kunt maken, bijvoorbeeld als je zowel brood als een snack mee wilt nemen. De Bamboe Lunchbox is duurzaam en ruim, dus er passen ook gemakkelijk fruitstukken in. De prijs, €24,95, is wat hoger maar daar krijg je wel veel voor terug.

3: Mepal Broodtrommel (zelf bedrukken)

De Mepal Broodtrommel is de ideale trommel voor je kinderen. En helemaal als je deze zelf kunt laten bedrukken. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en prints, waardoor je de broodtrommel helemaal kunt customizen. Zet bijvoorbeeld de naam van je kind op de trommel of kies een afbeelding van zijn of haar favoriete filmkarakter. De inhoud van de broodtrommel is standaard; en er pas dus gewoon brood in met een snack ernaast, zoals fruit of koekjes. Met deze leuke broodtrommel wordt lunchen voor ieder kind een feest. Voor €14,99 kun je deze goede broodtrommel naar eigen smaak, en die van je kind, ontwerpen. Daarnaast zitten ook de bentobox en een vorkje bij de prijs inbegrepen.

4: Brabantia Broodtrommel

Deze broodtrommel is een ideale aanvulling voor ieder huishouden. Je kunt tot wel twee broden in de Brabantia Broodtrommel kwijt, en dus heb je altijd vers brood op voorraad. Daarnaast heeft de trommel een handige klepdeksel waarmee je hem makkelijk kunt openen en sluiten. Het brood in de trommel blijft vers dankzij een speciaal noppenpatroon en door het magneetdeksel dat goed sluit. Je kunt de Brabantia Broodtrommel ophangen, maar ook op het aanrecht in een hoek zetten. Deze broodtrommel is duurzaam en degelijk en je kunt er dus lange tijd van profiteren. Voor €50,99 kun je jarenlang plezier hebben van de Brabantia Broodtrommel.

5: Paul Frank Lunchbox

Wil je genoeg ruimte hebben voor je lunch? Dan kun je kiezen voor de Paul Frank Lunchbox. De bekende aap van het merk staat op je broodtrommel die bestaat uit twee lagen en een hoge deksel. Door middel van een elastiek worden de twee delen bij elkaar gehouden. Je kunt veel in deze lunchbox kwijt; brood, snoeptomaatjes, aardbeien, kersen, druiven, koekjes, snoepjes en nog veel meer. Daarnaast kun je hem in drie leuke kleuren bestellen (groen, roze en blauw), en dus is er voor ieder wat wils. Voor €19,90 heb je deze leuke Paul Frank Lunchbox in jouw bezit.

Een broodtrommel bestellen, waar moet je op letten?

Het bestellen van een broodtrommel lijkt misschien een taak waar je niet veel tijd aan hoeft te besteden. Toch is het handig om het een en ander door te nemen, zodat je weet waar je naar gaat zoeken. Waar moet je op letten zodat je de beste broodtrommel kunt bestellen voor het bewaren van je lunch? Er zijn een vijftal punten:

  • Ruimte
  • Design
  • Extra’s
  • Reiniging
  • Prijs

Ruimte

Natuurlijk kijk je eerst naar de ruimte die een broodtrommel biedt. Geef je je zoon of dochter graag wat lekkers mee of willen ze veel brood? Dan is het handig dat je voor een broodtrommel kiest met wat meer ruimte. Door goed op de ruimte te letten weet je zeker dat je altijd genoeg plek hebt voor een lekkere snack naast het brood. Ook als je zelf een lunchbox wilt voor je werk, bijvoorbeeld waar je een grote salade in wilt doen, is het belangrijk om naar de ruimte te kijken.

Design

Het oog wil natuurlijk ook wat, en daarom kijk je ook naar het design. Wil je een rustige print, een broodtrommel van duurzaam materiaal of ga je juist voor een drukke broodtrommel? Hier heb je allerlei verschillende keuzes voor en dus is het goed om hier over na te denken. Zo kies je voor een broodtrommel die je lang kunt gebruiken en die je niet snel zat wordt.

Extra’s

Je kunt ook kijken naar de extra’s die een broodtrommel eventueel biedt. Dit zit hem vaak in het ontwerp van de broodtrommel. Zo heeft de Brabantia Broodtrommel een noppenpatroon voor goede ventilatie, is de Bamboe Lunchbox gemaakt van duurzaam materiaal en biedt de Goodbyn Bynto Lunchbox veel verschillende vakjes. Dit zijn punten die mee kunnen spelen in het maken van je uiteindelijke keuze.

Reiniging

Moet je een broodtrommel met de hand afwassen of kan hij in de vaatwasser. Dit staat in de meeste gevallen wel aangegeven in de beschrijving van een broodtrommel. Ook dit kan bepalend zijn voor je keuze. De meeste broodtrommels kunnen tegenwoordig wel in de vaatwasser, maar niet heter dan 40 graden.

Prijs

Tot slot is ook de prijs een doorslaggevende factor. Er zijn broodtrommels in allerlei verschillende prijssegmenten. Kijk goed naar de prijs-kwaliteitverhouding. Betaal je vooral veel voor een merknaam of is de kwaliteit echt beter? Lees eventueel ook reviews van andere gebruikers voor een helder beeld.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*