Home » Recepten

Recepten

Beste barbecue 2017

De beste barbecues | Onze gids om de beste barbecue te vinden

Bij het kopen van een barbecue is het zinvol om te weten waar je op moet letten, zodat je gemakkelijker de beste barbecue kunt kiezen die bij jou past. Alle aandachtspunten zijn voor je op een rijtje gezet. Let op dat er verschillende soorten barbecues zijn, zoals gas barbecues en […]

zoete kip met mango en witte rijst

Zoete kip met mango en witte rijst

Soms heb je niet zo’n zin om te koken en wil je iets makkelijks en smaakvol op tafel zetten. Dit is zo’n gerecht waarbij je weinig nodig hebt en kunt gebruiken wat je (meestal) al in je koelkast / voorraadkast hebt liggen. Alleen de verse mango moet je natuurlijk wel […]

Oliebollen

Wat is er nou niet lekkerder dan op oudjaarsdag zelf de lekkerste oliebollen bakken. Net warm uit de pan zijn ze nog het allerlekkerst! Heel leuk om te doen en ik weet zeker dat je je familie en vrienden er ook blij met zal maken. Snijd de appel in hele […]

kip in braadzak

Provençaalse kip in braadzak

Als we onszelf eens echt willen verwennen maken we kip in braadzak. De braadzak zorgt ervoor dat de kip heerlijk sappig blijft en hij lekker gaar wordt in z’n eigen vocht. Dit keer kozen we voor een Provençaalse marinade, de kruiden geven een heerlijke Mediteraanse smaak af. Ze gaan heel […]

Marokkaanse lamstajine

Marokkaanse lamstajine

Tijdens onze vakantie in Marokko hebben we dit heerlijke gerecht leren maken. Het is een tajine met veel groente, waar je lekker mee kunt variëren. Voeg groente toe die op dat moment in het seizoen zijn, bijvoorbeeld artisjokken of om het echt Marokkaans te maken okra. Wij hebben dit tajine […]

gourmetrecepten

Leukste gourmet recepten

Gourmetten vinden wij een van de leukste en gezelligste bezigheden tijdens de wintermaanden. Natuurlijk kan je in de supermarkt voldoende lekkere gourmetschotels vinden, maar het leek ons leuk om eens zelf alle gerechtjes te maken. Hieronder staan een aantal gerechtjes die je zelf kunt maken om te gourmetten. Tip: Ben […]

cheesecake in een glas

Cheesecake in een glas

Cheesecake is een van onze favoriete nagerechten. Deze cheesecake in een glas maakte ik voor Felix z’n verjaardagsdiner. Ik wilde een wat chiquer nagerecht, wat ik van tevoren al klaar kon maken, zodat ik niet op de avond zelf nog in de keuken hoefde te staan hiervoor. Met dit gemakkelijke […]

stoofperen

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes zijn een van mijn favoriete gerechten tijdens de herfst en winter. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs als toetje na een lekkere maaltijd. Het belangrijkste bij stoofpeertjes is dat je de juiste soort peren koopt, Gieser Wildeman is hier het beste voor geschikt. Stoofpeertjes bereiden is heel simpel, slechts een […]

Harira soep

Harira soep

Tijdens onze vakantie in Marokko hebben we tijdens een kookworkshop deze heerlijke traditionele Marokkaanse soep leren maken. Het is een heerlijke maaltijdsoep die vaak gegeten wordt met een stukje brood ernaast tijdens de lunch. In het recept zitten veel ingrediënten die vaak in de Marokkaanse keuken gebruikt worden zoals koriander […]

Hersten stoofpot

Hertenstoofpot

Hertenvlees is echt iets voor in de winter, bijvoorbeeld bij een heerlijk Kerstdiner. Een heerlijke herten stoofpot of hertenstoof heeft wat langer de tijd nodig om te garen, maar je zal er je gasten vast heel blij mee maken. De kracht van dit gerecht zit in de kwaliteit van het […]

pastadeeg maken

Zelf pasta maken

Verse zelfgemaakte pasta is natuurlijk het allerlekkerst. Niet alleen is het zelf maken van pasta bevredigend, de textuur van verse pasta is zachter dan gedroogde pasta. Natuurlijk is het gebruiken van droge pasta uit de supermarkt een gemak, maar ook verse pasta is zo klaar! Zeker als je een grote […]

witvis met peper en gember

Gestoomde pangasiusfilet met rode peper, citroengras en gember

Nog zo’n heerlijk barbecue recept! Nadat we eerder heerlijke kipspiesjes en portobello’s maakten, plaats ik nu ook de gestoomde pangasiusfilet met rode peper, citroengras en gember. Net als de andere twee recepten is dit een lekker licht en gemakkelijk recept voor op de barbecue. Natuurlijk kun je dit ook in […]

portobello met tomaten salsa

Portobello met tomaten salsa

Champignons op de barbecue zijn heerlijk! Meestal bakken we losse champignons met wat zout en peper, of op een spiesje met andere groente. Dit keer maakten we portobello’s met een tomaten salsa. Op de barbecue wordt de tomaten salsa niet heel warm, maar ik vond het juist een lekker contrast […]

Kipspiesjes met paprika

Kipspies met een marinade van citroen en sinaasappel

We hebben helaas (nog) geen mooie tuin waar we lekker op kunnen barbecueën. Wat we wel hebben is een hele toffe balkonbarbecue! Een simpele bak die je aan de reling van het balkon kunt hangen. Wij zitten op de bovenste verdieping, dus kunnen redelijk vrijuit barbecueën. Zodra de zon (en […]

Italiaanse bol met chilikip

Italiaanse bol met chilikip en avocado

Sinds een paar weken hebben wij nu een airfryer in huis. Niet alleen vervangt deze de frituurpan, je kunt er ook heerlijk in bakken. Zo ook deze heerlijke chilikip! Wij aten dit op een Italiaanse bol, maar de kip is ook lekker als vlees bij een AGV-tje. Als je geen airfryer […]

Noedels met tofoe en paprika

Veel vegetariërs gebruiken tofoe als ingrediënt om vlees te vervangen. Vlees is rijk aan eiwitten en voedingsstoffen. Ook in tofoe zitten veel eiwitten en mineralen, wat het een populaire vleesvervanger maakt. De smaak van tofoe is op zichzelf niet heel sterk. Het heeft, net als bijvoorbeeld mozzarella, een vrij neutrale smaak. […]

mexicaanse soep

Mexicaanse soep met bruine bonen en maïs

Deze snelle Mexicaanse soep is heerlijk op een koude dag, als de zon niet schijnt en je toch een beetje warm gevoel wilt hebben. De soep bereid je in een handomdraai. Binnen 15 minuten staat de soep op tafel. Wij serveerden de Mexicaanse soep met tortillachips. Natuurlijk niet super gezond, […]

zalm met mosterdkorstje

Zalm met een mosterdkorstje

Ik ben echt een grote fan van zalm, heerlijk zacht van smaak en je kunt er eindeloos mee variëren; gestoomde zalm, pasta met zalmsnippers. Dit keer wilde ik de zalm een beetje pit geven. Zalm is van zichzelf vrij zacht van smaak en een beetje pit kan daarbij geen kwaad. Ik […]

pasta met prei, champignons en spekjes

Pasta met prei, champignons en spekjes

Wij zijn gek op pastarecepten. Je kunt er zo veel kanten mee op, het is vaak snel klaar en smaakt eigenlijk altijd goed! Dit pastarecept is geen uitzondering op de regel. De ingrediënten die we hier hebben gebruikt zou je ook gemakkelijk kunnen vervangen door iets anders. Zo hebben wij eerder […]

Hongaarse Goulash

Hongaarse Goulash

Goulash is zo’n beetje het bekendste gerecht uit Hongarije. Tijdens ons bezoek in Budapest hebben we hier heel erg van genoten. We kregen in 1 restaurant zelfs een recept mee. Goulash is in elke streek in Hongarije weer anders. Dit recept is niet 100% hetzelfde als degene die we in het […]