Als je een echte fan bent van fruit en groene vingers hebt, heb jij waarschijnlijk wel eens gespeeld met het idee om zelf wat dingen te planten. Misschien heb je wel een wat zaadjes gekocht om zelf wat veldsla te groeien. Wie weet heb je in het verleden gedacht dat […]
Recepten
Alle recepten en gerechten
Wat is groente en wat is fruit?
Is een tomaat groente of een vrucht? En is avocado groente, fruit of zelfs een noot? Dat je met dit soort vragen zit is eigenlijk best logisch, want de scheidslijn tussen groente en fruit is niet altijd even duidelijk. Het verschil tussen groente en fruit Producten worden op verschillende manieren […]
De beste barbecues | Onze gids om de beste barbecue te vinden
De gids voor de beste barbecue voor jou Bij het kopen van een barbecue is het zinvol om te weten waar je op moet letten, zodat je gemakkelijker de beste barbecue kunt kiezen die bij jou past. Alle aandachtspunten zijn voor je op een rijtje gezet. Let op dat er […]
Leukste gourmet recepten
Gourmetten vinden wij een van de leukste en gezelligste bezigheden tijdens de wintermaanden. Natuurlijk kan je in de supermarkt voldoende lekkere gourmetschotels vinden, maar het leek ons leuk om eens zelf alle gerechtjes te maken. Hieronder staan een aantal gerechtjes die je zelf kunt maken om te gourmetten. Tip: Ben […]
Provençaalse kip in braadzak
Provençaalse kip in braadzak maken Provencaalse kip ip in braadzak. De braadzak zorgt ervoor dat de kip heerlijk sappig blijft en hij lekker gaar wordt in z’n eigen vocht. Dit keer kozen we voor een Provençaalse marinade, de kruiden geven een heerlijke Mediterrane smaak af. Ze gaan heel goed samen […]
Zoete kip met mango en witte rijst
Soms heb je niet zo’n zin om te koken en wil je iets makkelijks en smaakvol op tafel zetten. Dit is zo’n gerecht waarbij je weinig nodig hebt en kunt gebruiken wat je (meestal) al in je koelkast / voorraadkast hebt liggen. Alleen de verse mango moet je natuurlijk wel […]
Oliebollen
Wat is er nou niet lekkerder dan op oudjaarsdag zelf de lekkerste oliebollen bakken. Net warm uit de pan zijn ze nog het allerlekkerst! Heel leuk om te doen en ik weet zeker dat je je familie en vrienden er ook blij met zal maken. Snijd de appel in hele […]
Marokkaanse lamstajine
Tijdens onze vakantie in Marokko hebben we dit heerlijke gerecht leren maken. Het is een tajine met veel groente, waar je lekker mee kunt variëren. Voeg groente toe die op dat moment in het seizoen zijn, bijvoorbeeld artisjokken of om het echt Marokkaans te maken okra. Wij hebben dit tajine […]
Cheesecake in een glas
Cheesecake is een van onze favoriete nagerechten. Deze cheesecake in een glas maakte ik voor Felix z’n verjaardagsdiner. Ik wilde een wat chiquer nagerecht, wat ik van tevoren al klaar kon maken, zodat ik niet op de avond zelf nog in de keuken hoefde te staan hiervoor. Met dit gemakkelijke […]
Stoofpeertjes
Stoofpeertjes zijn een van mijn favoriete gerechten tijdens de herfst en winter. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs als toetje na een lekkere maaltijd. Het belangrijkste bij stoofpeertjes is dat je de juiste soort peren koopt, Gieser Wildeman is hier het beste voor geschikt. Stoofpeertjes bereiden is heel simpel, slechts een […]
Harira soep
Tijdens onze vakantie in Marokko hebben we tijdens een kookworkshop deze heerlijke traditionele Marokkaanse soep leren maken. Het is een heerlijke maaltijdsoep die vaak gegeten wordt met een stukje brood ernaast tijdens de lunch. In het recept zitten veel ingrediënten die vaak in de Marokkaanse keuken gebruikt worden zoals koriander […]
Hertenstoofpot
Hertenvlees is echt iets voor in de winter, bijvoorbeeld bij een heerlijk Kerstdiner. Een heerlijke herten stoofpot of hertenstoof heeft wat langer de tijd nodig om te garen, maar je zal er je gasten vast heel blij mee maken. De kracht van dit gerecht zit in de kwaliteit van het […]
Zelf pasta maken
Verse zelfgemaakte pasta is natuurlijk het allerlekkerst. Niet alleen is het zelf maken van pasta bevredigend, de textuur van verse pasta is zachter dan gedroogde pasta. Natuurlijk is het gebruiken van droge pasta uit de supermarkt een gemak, maar ook verse pasta is zo klaar! Zeker als je een grote […]
Gestoomde pangasiusfilet met rode peper, citroengras en gember
Nog zo’n heerlijk barbecue recept! Nadat we eerder heerlijke kipspiesjes en portobello’s maakten, plaats ik nu ook de gestoomde pangasiusfilet met rode peper, citroengras en gember. Net als de andere twee recepten is dit een lekker licht en gemakkelijk recept voor op de barbecue. Natuurlijk kun je dit ook in […]