Home » Recepten » Pagina 3

Recepten

maissoep

Pittige maÏssoep

Wij zijn geen grote fans van maïs, toch zijn we verzot op deze pittige maïssoep! De chorizo smaakt heerlijk bij de zoete maïs. De basis van elke goede soep is een goede bouillon. Wij hebben zelfgemaakte kippenbouillon gebruikt, maar een groentebouillon kan natuurlijk ook. We hebben in dit recept geen […]

wraps met kip

Wraps met kip

Wraps, je kunt er eindeloos mee variëren en ze vullen met alles wat je maar lekker vindt. Wij maakten heerlijke wraps met heerlijke kipfilet stukjes, die we wat specialer maakten door middel van een heerlijke zoete marinade. Let op dat je de kip wel van tevoren marineert, deze moet minimaal een […]

curry met spinazie

Curry met spinazie

Wij houden van curry’s! Je kunt er eeuwig mee variëren, je eigen currypasta maken en alles aanpassen aan je eigen smaak. Het pittige van de currypasta gaat heel goed samen met kokosmelk en dat is wat de curry’s zo’n succes maakt. Deze keer maakte we curry met spinazie en gember. Een heerlijke combinatie […]

nasi

Nasi met varkensschouder

Wij houden van lekker eten. De Indonesische keuken is een van onze favoriete keukens. Dit gerecht is geïnspireerd op saté. Wat ons betreft erg lekker! We hebben voor het vlees gekozen voor varkensschouder. De bereidingstijd hiervan is ongeveer 15 minuten. Je kunt de marinade van het vlees naar eigen smaak […]

pastaschotel met spinazie en kip

Pastaschotel met kip en spinazie

Vandaag een heerlijke pastaschotel waar je met z’n alle van kunt genieten. Deze pastaschotel wordt afgemaakt door de spinazie, dat goed samengaat met de room en de peterselie. Breng allereerst een pan met water aan de kook voor de pasta. Snijd vervolgens de kipfilets in kleine blokjes. Snipper de knoflook […]

Turkse pizza

Homemade Turkse pizza

We hebben het allemaal weleens op, zo’n heerlijke Turkse pizza, rijkelijk belegd en opgerold in aluminiumfolie. Heerlijk! Dat vonden wij dus ook! Daarom besloten we zelf te proberen de Turkse pizza na te maken, én dat is aardig gelukt! Natuurlijk is het heel anders dan de Turkse pizza die je […]

wraps met kip

Wrap met kip, avocado en Griekse kaas

Deze wrap kun je zowel als lunch als avondmaal eten. Het is een eenvoudige wrap, zonder saus. Dat maakt dat het ook nog eens een gezonde keuze is. Het gebrek aan saus merk je niet eens door de Griekse kaas in combinatie met oregano. In dit recept ga ik uit […]

tagiatelle met ricotta, creme fraiche en basilicum

Tagliatelle met ricotta, crème fraîche en basilicum

Lekker koken hoeft echt niet moeilijk te zijn en dat willen we graag bewijzen met dit heerlijke gerecht. We maakten tagliatelle met ricotta, crème fraîche en basilicum als saus. Voor de saus hoef je alleen wat ingrediënten te mengen en eventueel op te warmen. Super snel & gemakkelijk! Kook de […]

paprika- tomatensoep

Paprika- tomatensoep met gember en kurkuma

Soep, heerlijk om lekker bij op te warmen als het buiten koud is. Gemakkelijk voor als je een grote groep eters krijgt omdat je het vantevoren kunt maken én natuurlijk gewoon erg lekker. Dit keer maakte wij een speciale soep: paprika- tomatensoep met gember en kurkuma als kruiden. Voor dit […]

gevulde paprika gebakken

Gevulde paprika met kidneybonen

Gevulde groenten zijn klassiekers. Het vullen van paprika’s, tomaten, courgette en aubergines wordt in verschillende keukens gebruikt. Zo kun je tomaat bijvoorbeeld vullen met Griekse kaas en kikkererwten. Of je maakt deze heerlijke gevulde paprika’s met gehakt en kidneybonen! Begin met het snipperen van de ui en snijd een halve paprika […]

kippendijen met aardappels en haricot verts

Oosterste kipstukjes

Deze kippendijen in een oosterse marinade zijn echt heerlijk! Wij kozen ervoor om het te eten met gebakken aardappels en haricot verts, maar dit is uiteraard naar eigen smaak in te vullen. Als je iets in de koelkast of vriezer hebt liggen wat ook op moet, kun je dat net […]

Pangasius met saffraan

Gestoomde witvis met saffraan

Gestoomde vis is zeker een van mijn favoriete gerechten. Dit gerecht is heerlijk door de toevoeging van saffraan en kurkuma. Als je de verhoudingen goed hebt is dit een van de lekkerste stoommaaltijden die je zult proeven! Bij de juiste verhoudingen help ik je graag op weg. Voor dit gerecht heb ik een […]

limoncello tiramisu

Limoncello tiramisu

We kennen allemaal de Italiaanse tiramisu; een heerlijk dessert met Disaronno of Ameretto, lange vingers en espresso. Voor het kerstdiner hebben wij een variant hiervan gemaakt, namelijk Limoncello tiramisu. Een heerlijke frisse variant die je makkelijk van tevoren kunt bereiden. In dit voorbeeld hebben we 6 glazen gebruikt, als je […]

kikkererwtentajine met chorizo

Kikkererwtentajine met chorizo

Een geweldig galgjewoord; kikkererwtentajine. Ja het is een echt woord én een heerlijk gerecht! Niet het meest alledaagse gerecht wat je zult eten, maar de chorizo in combinatie met de kikkererwten, verse kruiden en Griekse yoghurt is werkelijk een winnaar! De chorizo maakt het gerecht wat pittiger en kruidiger en […]

stoofpot linzen

Stoofpotje met linzen

Linzen, niet echt een alledaags ingrediënt, maar wél geweldig in een stoofpot. Deze kleine peulvruchtjes zijn door hun textuur en smaak heerlijk in soepen en sauzen, maar dus ook in een stoofpot. Wij maakten een speciaal stoofpotje met linzen, veel groenten en kozen chorizo als smaakmaker. Een heerlijke combinatie, als […]

carrotcake

Carrotcake

Worteltjestaart ofwel carrotcake! Misschien vreemd voor de mensen die er nog nooit van gehoord hebben, een cake gemaakt met wortel, maar het is echt heerlijk! De wortels maken de taart heerlijk zoet en de topping zorgt voor het zuurtje, een perfecte combinatie! Begin allereerst met het raspen van de wortelen, […]

oosterse pangasiusfilet

Oosterse pangasius

Een visje op z’n tijd is heerlijk. Zoals je weet zijn we dol op Aziatische gerechten, met name pittig eten is heerlijk! Deze pangasiusfilet is lekker kruidig en smelt bijna in je mond. Kook de rijst volgens de verpakking. Maak een saus van de sojasaus, gesnipperde knoflook, fijngesneden rode peper […]

spagehettipompoen met pittige chorizosaus

Spaghettipompoen met pittige chorizosaus

Een steeds belangrijker onderdeel van het dieet van veel mensen is het schrappen van gluten, of het minderen in koolhydraten. Beiden zijn aanwezig in spaghetti. Om toch een lekkere spaghetti te kunnen eten zijn er veel alternatieve recepten. Zo zijn er glutenvrije pasta’s, begint zeewier steeds meer aan populariteit te […]

Marmercake

Marmercake

Een marmercake is een smaakvolle cake met twee kleuren, vaak door elkaar gemengd. De combinatie vanille en chocolade is in deze cake ook echt een winnaar! Zorg dat de boter goed op kamertemperatuur is. Dat zorgt ervoor dat de boter beter bewerkbaar is. Mengt een stuk fijner! Je kunt de […]

hamburger met rode biet

Hamburger met rode bietjes

Hamburgers zijn natuurlijk altijd heerlijk comford food. In plaats van een bakje burgers uit de supermarkt te halen maakten wij ze dit keer zelf, kost iets meer tijd maar dan heb je ook wat!. Het recept van vandaag hamburger met rode bietjes. We maakten bij de burgers een salade van […]