Home » Recepten » Frambozen kwarktaart

Frambozen kwarktaart

Als we meerdere taarten hebben op een verjaardag, is de kwarktaart altijd als eerste op! Iedereen houdt van kwarktaart, dat is een ding wat zeker is! Wij hebben dit keer een super lekkere frambozen kwarktaart gemaakt. We hebben een combinatie van verse en diepvries frambozen gebruikt. Diepvries voor in de kwarktaart en een paar verse voor de versiering. Als je de frambozen nog bevroren pureert blijven er lekkere stukjes framboos in de kwarktaart zitten!

Ingredients

  • 1 pak Bastognekoeken a 260 gr
  • 100 gr boter, gesmolten
  • 400 gr frambozen (diepvries)
  • 8 verse frambozen voor de opmaak
  • 1 el suiker
  • 8 blaadjes gelatine
  • 500 gr volle kwark
  • 300 ml melk
  • sap van een halve citroen

Kruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Bedek de bodem van een springvorm van 22cm. Week de gelatineblaadjes voor 5 minuten in koud water. Pureer de bevroren frambozen en meng deze met de suiker, kwark en het sap van een halve citroen. Warm in een pan de melk op totdat deze kookt. Voeg hieraan de gelatine toe en zet het vuur uit. Als het goed is lost de gelatine binnen een minuut op. Meng vervolgens het kwarkmengsel met de melk en giet het in de springvorm. De kwarktaart heeft minimaal 3 a 4 uur nodig om op te stijven. Serveer met de verse frambozen en eventueel wat slagroom.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*