Home » Recepten » Pasta geroosterde tomaat en worstjes

Pasta geroosterde tomaat en worstjes

De Italiaanse keuken staat natuurlijk bekend om zijn smaakvolle keuken met verse ingrediënten en simpele bereidingen. Deze spaghetti met geroosterde tomaat en varkensworstjes is hierop geïnspireerd en wat ons betreft zeker geslaagd! Gebruik goede kwaliteit varkensworstjes, dat proef je echt! Wat vind jij er van?

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr spaghetti
  • 4 varkensworsten
  • 5 trostomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram feta
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe aan een ovenschaal met de tijm, rozemarijn en de fijngesneden knoflook. Meng alles met een eetlepel olijfolie en breng het op smaak met zout en peper. Zet het 20 minuten in de oven. Snijd de worsten in stukken van 2 centimeter en bak op hoog vuur in de pan totdat ze rondom bruin zijn. Snijd in de tussentijd ook de feta in kleine blokjes. Voeg de feta en de worstjes toe aan de ovenschaal na de 20 minuten en zet de schaal vervolgens nog 10 minuten terug. Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met verse Parmezaanse kaas!

Comments are closed.