Home » Recepten » Lente

Lente

Lente recepten en gerechten

kersenpit planten

Kun je een kersenpit planten?

Als je een echte fan bent van fruit en groene vingers hebt, heb jij waarschijnlijk wel eens gespeeld met het idee om zelf wat dingen te planten. Misschien heb je wel een wat zaadjes gekocht om zelf wat veldsla te groeien. Wie weet heb je in het verleden gedacht dat […]

kip in braadzak

Provençaalse kip in braadzak

Provençaalse kip in braadzak maken Provencaalse kip ip in braadzak. De braadzak zorgt ervoor dat de kip heerlijk sappig blijft en hij lekker gaar wordt in z’n eigen vocht. Dit keer kozen we voor een Provençaalse marinade, de kruiden geven een heerlijke Mediterrane smaak af. Ze gaan heel goed samen […]

zoete kip met mango en witte rijst

Zoete kip met mango en witte rijst

Soms heb je niet zo’n zin om te koken en wil je iets makkelijks en smaakvol op tafel zetten. Dit is zo’n gerecht waarbij je weinig nodig hebt en kunt gebruiken wat je (meestal) al in je koelkast / voorraadkast hebt liggen. Alleen de verse mango moet je natuurlijk wel […]

Marokkaanse lamstajine

Marokkaanse lamstajine

Tijdens onze vakantie in Marokko hebben we dit heerlijke gerecht leren maken. Het is een tajine met veel groente, waar je lekker mee kunt variëren. Voeg groente toe die op dat moment in het seizoen zijn, bijvoorbeeld artisjokken of om het echt Marokkaans te maken okra. Wij hebben dit tajine […]

cheesecake in een glas

Cheesecake in een glas

Cheesecake is een van onze favoriete nagerechten. Deze cheesecake in een glas maakte ik voor Felix z’n verjaardagsdiner. Ik wilde een wat chiquer nagerecht, wat ik van tevoren al klaar kon maken, zodat ik niet op de avond zelf nog in de keuken hoefde te staan hiervoor. Met dit gemakkelijke […]

Italiaanse bol met chilikip

Italiaanse bol met chilikip en avocado

Sinds een paar weken hebben wij nu een airfryer in huis. Niet alleen vervangt deze de frituurpan, je kunt er ook heerlijk in bakken. Zo ook deze heerlijke chilikip! Wij aten dit op een Italiaanse bol, maar de kip is ook lekker als vlees bij een AGV-tje. Als je geen airfryer […]

Noedels met tofoe en paprika

Veel vegetariërs gebruiken tofoe als ingrediënt om vlees te vervangen. Vlees is rijk aan eiwitten en voedingsstoffen. Ook in tofoe zitten veel eiwitten en mineralen, wat het een populaire vleesvervanger maakt. De smaak van tofoe is op zichzelf niet heel sterk. Het heeft, net als bijvoorbeeld mozzarella, een vrij neutrale smaak. […]

zalm met mosterdkorstje

Zalm met een mosterdkorstje

Ik ben echt een grote fan van zalm, heerlijk zacht van smaak en je kunt er eindeloos mee variëren; gestoomde zalm, pasta met zalmsnippers. Dit keer wilde ik de zalm een beetje pit geven. Zalm is van zichzelf vrij zacht van smaak en een beetje pit kan daarbij geen kwaad. Ik […]

bladerdeegtaartje met gehakt

Bladerdeegtaartje met gehakt

Dit is een eenvoudig en lekker voorgerecht. De bladerdeegtaartjes met gehakt hebben wij gegeten als voorgerecht bij de langzaam gegaarde kabeljauw met ratatouille. De hartige taartjes zijn een goede afwisseling op het zachte van de kabeljauw en ratatouille. Je kunt zelf natuurlijk het gehakt op smaak brengen zoals je zelf wilt. […]

kabeljauw met ratatoulle

Langzaam gegaarde kabeljauw met ratatouille

Vis is een heerlijk ingrediënt om langzaam te garen. Voor dit langzaam gegaarde gerecht met ratatouille hebben wij kabeljauw gebruikt. Je kunt hiervoor elke andere stevigere witvis gebruiken. Door de kabeljauw te marineren begin het gaarproces al vroeg in de bereiding. De lage temperatuur van de oven maakt de zachte kabeljauw […]

Simpele Risotto

Simpele risotto met garnalen

Risotto vind ik altijd een heel bijzonder rijstgerecht. De meeste rijstgerechten moeten hun smaak hebben van een sausje of wat kruiden. Bij risotto komt de smaak van de bouillon die de rijst opneemt tijdens het koken. Deze keer besloot ik een simpele variant te maken met wokgarnalen, paprika, tomaat en […]

auberginecurry

Auberginecurry

Aubergine is een geweldige groente die heerlijk is om te bakken, grillen of frituren. Vandaag maken we er een curry mee. Aubergine neemt de smaken van de curry heerlijk op, waardoor je een zeer fijn gerecht krijgt. Het is heerlijk om het een beetje pittig te maken en op een […]

gebraden beenham

Honing mosterd beenham

Beenham, persoonlijk een van mijn favoriete stukjes vlees. De bereiding duurt wat langer, maar dan heb je wel een heerlijk stukje vlees. Lekker met aardappelen en groente naar keuze, een heerlijke stamppot en wat je over hebt de volgende dag op brood. Wij braadde de beenham in een heerlijk honing […]

eierwrap

Wrap van ei met tonijnsalade

Dit gerecht is heerlijk als lunch. Je kunt het makkelijk meenemen naar school of werk, koud is het namelijk nog lekkerder. Hiervoor hebben we zelfgemaakte tonijnsalade gebruikt. Natuurlijk kun je met de inhoud van de wrap variëren. De wrap is natuurlijk gewoon een omelet, maar met wat lekkere ingrediënten ertussen noemen […]