Tijdens onze vakantie in Marokko hebben we dit heerlijke gerecht leren maken. Het is een tajine met veel groente, waar je lekker mee kunt variëren. Voeg groente toe die op dat moment in het seizoen zijn, bijvoorbeeld artisjokken of om het echt Marokkaans te maken okra. Wij hebben dit tajine gerecht gemaakt met lamsbout, maar vegetarisch is dit gerecht ook erg lekker. Om dit gerecht te maken heb je overigens niet perse een tajine nodig, een grote braadpan volstaat ook.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 medium grote lamsbouten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 2 wortels
- 4 aardappels
- 100 gram bonen
- 2 pepertjes
- 1 theelepel gember
- 0,5 theelepel komijn
- 1 eetlepel olijfolie
Snipper de uien en snijd de tomaten in blokjes. Maak de lamsbouten schoon en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Bak de lamsbouten met de uien en tomaat in de olijfolie en zet dit vervolgens onder water. Laat het geheel zo'n 10 minuten koken op laag vuur. Snijd in de tussentijd de knoflook fijn, snijd de wortel in lange repen en schil de aardappelen die je vervolgens in blokjes snijd. Voeg de knoflook, komijn, gember, wortel en de hele pepertjes toe en laat het geheel zo'n vijf minuten verder doorkoken. Voeg vervolgens de aardappel toe tezamen met wat water zodat alles onder blijft staan. Kook het geheel verder op laag vuur en voeg zo'n 10 minuten voordat de aardappelen goed gaar zijn de bonen toe. Hierna is je gerecht klaar om gegeten te worden, haal nog wel even de pepertjes eruit. Als garnering kan je een citroentje en wat olijven toevoegen, serveer met brood.